Musical Soldaat van Oranje

Soldaat van oranje

In Soldaat van Oranje leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, realiseren de dan ongeveer 23-jarige jongens zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Het Verhaal Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Theater Hangaar

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk. In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven.

Dit verhaal moet verteld worden!

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première en speelt sindsdien elke voorstelling voor een uitverkochte zaal. Soldaat van Oranje – De Musical is de langstlopende voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis. Met steeds wisselende cast leden zijn er Inmiddels ruim 1,4 miljoen bezoekers die de voorstelling hebben gezien. Volg het laatste nieuws! Bron: Soldaat van Oranje

Speellijst Musical Soldaat van Oranje

De musical is inmiddels een groot fenomeen in musicalland en speelt avond aan avond. Benieuw naar de speellijst? Bekijk de speellijst van Soldaat van Oranje.

Meer over Soldaat van Oranje

Theater Hangaar KatwijkRecensie Soldaat van Oranje

Uiteraard zijn wij ook bij de voorstelling van Soldaat van Oranje geweest. Benieuwd naar ons verhaal? Lees onze recensie over de Soldaat van Oranje

 

 

Vijf jaar Soldaat van OranjeMusical Soldaat van Oranje Vijf jaar

De musical Soldaat van Oranje bestaat alweer 5 jaar. Lees meer over Vijf jaar Soldaat van Oranje.

https://www.youtube.com/watch?v=MFv7LgU5z-E

 

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.