Oorlogswinter als openluchtspektakel ter ere van 75 jaar vrijheid

Het bijzondere meeslepende verhaal van Oorlogswinter komt naar Fijnaart met een spectaculair openluchtspektakel. 

Oorlogswinter als openluchtspektakel ter ere van 75 jaar vrijheid

In mei wordt in Fijnaart op bijzondere wijze stilgestaan bij 75 jaar vrijheid in Nederland. Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen op 15, 16 en 17 mei de musical Oorlogswinter als openluchtspektakel. Het belooft een groots evenement te worden waarmee geschiedenis wordt geschreven. Dat gebeurt met een feestelijke aftrap en een sneak preview om 14.00 uur in woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart.

Jeugdboek

Oorlogswinter, gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw vertelt het spannende, meeslepende, soms verdrietige, maar ondanks de verschrikkelijke periode ook humoristische verhaal van Michiel van Beusekom, gespeeld door Lukas Broos uit Roosendaal. Michiel is 15 jaar en is de zoon van de burgemeester. Hij raakt in de hongerwinter van 1944 per ongeluk betrokken bij illegale activiteiten. Het loopt volledig uit de hand en Michiel komt in een lastige situatie terecht. 

Oranjevaan

Oorlogswinter leent zich bij uitstek om in de openlucht opgevoerd te worden, daarom legt de Muziekvereniging Oranjevaan de lat hoog wat betreft de locatie van het spektakel. Het verhaal gaat in de buitenlucht nog meer leven. Ook is het mogelijk om (oorlogs)voertuigen ten tonele te voeren. De drie tribunes zijn volledig overdekt, dus als publiek hoef je je geen zorgen te maken over een nat pak. Het decor bestaat uit een nagebouwd dorp met op het dorpsplein een muziektent waarop het vijftig-koppig orkest van Oranjevaan plaatsneemt.

Vijftig castleden

De cast, kindercast en het ensemble zijn ook ongeveer vijftig man, zodat circa honderd medewerkers het speelveld vullen. Daarnaast zijn er vele tientallen vrijwilligers achter de schermen in touw om van Oorlogswinter de musical een blijvende herinnering te maken.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link