Op een veilige en sfeervolle wijze een rendabele zaalbezetting realiseren

Theaterproducent Hummelinck Stuurman roept op tot samenwerking om masker te ontwikkelen en produceren

Op een veilige en sfeervolle wijze een rendabele zaalbezetting realiseren

Theaterproducent Hummelinck Stuurman heeft een idee ontwikkeld waarin zij een theatraal masker willen ontwikkelen waarmee theaterbezoekers beschermt zijn tegen het Coronavirus en toch op prettige wijze een voorstelling kunnen bezoeken. Op dit moment zoekt Hummelinck Stuurman naar samenwerkingspartners om het masker te ontwikkelen en te produceren.

Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus zijn de theaters gesloten, waardoor er, samen met alle andere theaterproducenten, een abrupt einde kwam aan de verschillende tournees van toneel- en cabaretproducties van Hummelinck Stuurman. Als reactie is producent Arjen Stuurman op zoek gegaan naar manieren om in de toekomst weer veilig voor publiek te kunnen spelen zonder dat het ten koste van de beleving gaat. Samen met kostuumontwerpster Carin Eilers bedacht hij een theatraal masker dat in de uiteindelijke versie de theaterbezoekers in staat moet stellen een voorstelling te bezoeken zonder het gevaar het virus op te lopen. Voor het allereerste concept is het beroemde Venetiaanse masker als uitgangspunt gebruikt. Het streven is verschillende maskers te ontwerpen, die gebaseerd zijn op de Comedia dell’Arte, waardoor het masker iets positiefs toevoegt aan de theaterbelevenis.

Onderschrift foto: Allereerste idee voor een theatraal masker ter bescherming van bezoekers. Het uiteindelijke masker zal aan vele eisen moeten voldoen en volledig doorzichtig zijn.

70% zaalbezetting 

Ter voorbereiding heeft Stuurman een programma van eisen opgesteld waaraan het masker moet voldoen. Voorop staan de veiligheid en het comfort van dit theatermasker. Eén van de eisen is dat het masker veiligheid moet bieden bij een afstand tot 75 centimeter tussen de bezoekers. Op deze manier kan de zaalbezetting oplopen tot 70%, waardoor een productie rendabel kan spelen. 

De volgende stap is het vinden van specialisten op verschillende gebieden, meedenkers en samenwerkingspartners om een prototype te ontwikkelen waarin het eisenpakket is verwerkt. Op dit moment voert Arjen Stuurman gesprekken met theaters en organisaties om te participeren.

#denkinoplossingen

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link