Op zoek naar Danny en Sandy: wie krijgt de hoofdrol in Grease?

Na het succes van ‘Op zoek naar… Maria’ is AVROTROS terug met een nieuwe musicalshow. Voor het eerst gaat het programma op zoek naar twee hoofdrolspelers, namelijk Danny en Sandy voor de nieuwe musical Grease. De beste Danny’s en Sandy’s blijven over en zijn te zien in zeven vrijdagavondshows die vanaf 23 december worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Het liefdesverhaal van Danny en Sandy is de langst lopende musical ooit op Broadway. In 1978 kwam de film uit op de het grote doek én met succes. Verschillende generaties gingen massaal naar de bioscoop. En vandaag de dag zijn het verhaal en de muziek nog steeds een begrip.

Op zoek naar… Danny en Sandy

In Op zoek naar… worden de zwoele ‘Summer Nights’ tussen Sandy en Danny herbeleefd. Het verhaal spreekt iedereen aan en wordt ook nu weer doorverteld aan jongere generaties.

Frits Sissing: “Deze editie gaan we voor het eerst op zoek naar twee hoofdrolspelers, deze keer naar Danny Zuko en Sandy. Een heerlijk romantisch verhaal voor iedereen, waarin dans een hele grote rol speelt. Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken. Met Op zoek naar… krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken.”

Twee hoofdrolspelers

Grease is één van de bekendste muziek- en dansfilms ter wereld. De musical van de hitfilm was jaren geleden voor het eerst in Nederland te zien en keert in het nieuwe theaterseizoen terug met een nieuwe cast en hoofdrolspelers.Voor het eerst in de geschiedenis van het programma gaan ze naar niet één, maar naar twee hoofdrolspelers op zoek!

‘Op zoek naar… Danny en Sandy’ is vanaf 23 december bij AVROTROS op NPO1 en zal worden gepresenteerd door Frits Sissing.

Bron: AVROTROS

16 kandidaten

Maar liefst 16 kandidaten strijden om de felbegeerde hoofdrol van Danny én Sandy. De 16 kandidaten zijn stuk voor stuk jonge talenten met een passie voor zang, dans en acteren. In Op zoek naar… krijgen ze een podium om hun talent nog meer te ontwikkelen.

kandidaten op zoek naar danny en sandy

Van links naar rechts: Lya Luca (lichtblauw), Dominique de Bont (paars), Victor Lammertijn (groen), Paul Morris (geel), Wendela van Sprundel (rood), Davy Reedijk (oranje), Magtel de Laat (oranje), Melissa Peters (roze), Dylan Meischke (roze), Aimée de Pater (donkerblauw), Imahni Tsolakis (groen), Jarno Korf (kobaltblauw), Danique Graanoogst (geel), Shay Lachman (donkerblauw), Tristan van der Lingen (rood) en Jeffrey Zwaan (paars).

“Deze 16 kandidaten zijn stuk voor stuk jonge talenten met een passie voor zang, dans en acteren. In Op zoek naar… geven we ze een podium om hun talent nog meer te ontwikkelen en tegelijkertijd verrijken we de cultuursector met nieuw talent. Ik heb er ontzettend veel zin in om heel Nederland te laten zien wat deze Danny’s en Sandy’s in hun mars hebben.” aldus Frits Sissing.

Jury

De kandidaten tegenover een vierkoppige jury die bestaat uit: presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, zanger en voormalige Danny-speler Jim Bakkum, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid.

Het publiek bepaalt welke Danny en Sandy af vallen.

Jury leden Grease

Over Grease

Grease is een fenomeen en vertelt het verhaal van tieners Danny en Sandy die na een vakantieliefde onverwachts worden herenigd op school. Al snel komt Sandy erachter dat Danny niet de lieve jongen van de zomer is, maar een stoere T-Bird. Sandy besluit zich hierop aan te sluiten bij de populaire Pink Ladies. Met een danswedstrijd proberen ze de liefde die ze tijdens de zomer voor elkaar hadden weer terug te vinden.

Lees meer over de voorstelling.

Lees meer over de cast van Grease

Foto: AVROTROS

Leuk om te lezen