Openluchttheater de Kösterkoele Markelo

Beukenlaantje, Markelo | 0547 363 606 | Google maps

Openluchttheater de Kösterkoele Markelo

Stichting Openluchttheater “De Kösterskoele” te Markelo staat vooral bekend om haar openluchtspel dat jaarlijks in juli wordt gehouden in het authentieke theater.

Activiteiten in het Openluchttheater de Kösterkoele Markelo

Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals de Koelefair, harmonicadag, avond4daagse, enz. Daarnaast wordt “De Kösterskoele” ook gebruikt door verenigingen om hun activiteiten te organiseren. Het theater heeft een ideale ligging met voldoende parkeergelegenheid.

Historie van het openluchttheater

Het theater kent een lange geschiedenis maar werd in juli 1961 officieel in gebruik genomen. Mevrouw Meengs-Heilersig, de eerste voorzitter van het stichtingsbestuur en één van de initiatiefnemers opende de zogenaamde “Koele”. Het theater was groot opgezet en bood ruimte aan wel 700 mensen.

Het oude gebintwerk van de oude boerderij “Loosboer” werd in het achterste gedeelte opgetrokken en bedekt met riet. Zo kwam er een unieke achtergrond voor de vele voorstellingen die zijn opgevoerd. De stichting om de bestuurlijke verantwoordelijke onder te brengen werd in december 1961 opgericht.

Fotoalbum Openluchttheater

Van de diverse activiteiten in het theater wordt een leuk fotoalbum bijgehouden. Zo krijgt u een goede impressie van de activiteiten en krijgt u hoogstwaarschijnlijk veel zin om ook eens een kijkje te nemen. Het fotoalbum kunt u hier bekijken.

Agenda Openluchttheater de Kösterkoele Markelo

Bent u benieuwd wanneer de verschillende activiteiten plaatsvinden? Kijk dan snel naar de programmering.

Contactgegevens Theater Dina Dedemsvaart

Moerheimstraat 144
7701 CJ Dedemsvaart
Tel. 0523-232205
theaterdina@tfoa.eu

Website

Leuk om te lezen