Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Or die trying – Theater Rotterdam/Alida Dors

Or die trying - Theater Rotterdam/Alida Dors

In Or die trying van choreograaf en socioloog Alida Dors komen dans, thaiboksen en filmprojectie bij elkaar. Een voorstelling voor dromers en vechters in Theater Rotterdam.

Or die trying

Als Surinaamse immigrant vocht de vader van Alida Dors letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven.

Vechtlust, in allerlei vormen, wordt overgedragen van generatie op generatie. Dat inspireerde Dors om Or die trying te maken. Dansers en thaiboksers gaan het gevecht aan met hun eigen grenzen. In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie zoeken zij hun eigen weg. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? Become the best you, or die trying.

Or die trying werd genomineerd voor een Zwaan (VSCD Dansprijs) 2020. Uit het juryrapport: “Mede door de korte filmbeelden van haar vader wordt de persoonlijke urgentie van choreograaf Alida Dors voelbaar. Incasseren en nooit opgeven, door de generaties heen, Dors heeft met Or die trying wederom een zeer relevante en aangrijpende voorstelling gemaakt.”

Over Alida Dors | BackBone
Alida Dors (Amsterdam, 1977) danste al op jonge leeftijd bij verschillende breakdance crews, zoals Turn it Loose. Ze werd een veelgevraagde danseres, stond op het podium met hiphopsterren als P. Diddy en Usher en richtte zich uiteindelijk volledig op choreografie.

Ze was artist in residence bij MC theater in Amsterdam en Korzo in Den Haag. In 2012 won ze de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.

Dors werd in 2004 artistiek leider van Solid Ground Movement, een van de eerste hiphopdansscholen in Amsterdam. Sinds 2012 leidt ze haar eigen dansgezelschap BackBone en in 2020 werd ze artistiek directeur [KE1] van Theater Rotterdam.

Dors werkt zowel in het theater als in de publieke ruimte en combineert hiphop met disciplines als moderne dans, muziek, spoken word en video. Zo creëert zij haar eigen danstaal. Diversiteit en nieuwsgierigheid kenmerken ook de dansers van BackBone.

Dors is naast choreograaf ook socioloog. Voor haar is het vanzelfsprekend dat menselijk gedrag de kern is van haar werk. Wie een voorstelling van BackBone bezoekt wordt uitgedaagd tot reflectie over ons aandeel in deze samenleving. Zowel op het toneel als daarbuiten zijn het doorbreken van machtsstructuren en het conflict tussen de mens en het systeem haar inspiratiebronnen. BackBone draagt daarmee niet alleen bij aan de ontwikkeling van hiphop in het theater, maar ook aan het publieke debat.

Speellijst Or die trying

Or die trying is een voorstelling van BackBone in coproductie met Theater Rotterdam, tanzhaus nrw, met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.