Raoul Heertje

Raoul Louis Heertje geboren te Bussum in 1963. Bussum ligt in de provincie Noord-Holland. Naast is Raoul Heertje ook stand-upcomedian,tekstschrijver, en schrijver.

Comedytrain

Na zijn studie in onderandere in Birminhgam en aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem kwam Raoul Heertje terug naar Nederland. waar hij samen met zijn broer de Comedytrain opricht. De Comerdytrain is voor een gezelschap stand-upcomedians dat deze kunstvorm in Nederland introduceerde en tot bloei bracht doordat het jong Nederlands talent de gelegenheid gaf zich te ontwikkelen. Naar aanleiding van de optredens in veel theaters in Nederland werd hij uitgenodigd voor optredens in Amerika en Engeland. Daar trad Raoul op in comedyclubs en was vaak gast in televisieprogramma’s. Zo trad hij op in de satirische BBC-quiz Have I Got News For You en in de televisieshows van Ruby Wax, Clive James en Jeremy Clarkson.

TV

Raoul Heertje wordt in 1995 teamcaptain van bij het televisieprogramma Dit was het nieuws, de Nederlandse variant op Have I Got News For You. In de loop der jaren hebben veel van de talenten uit de Comedytrain op de een of andere manier een bijdrage aan dit programma geleverd. Heertje is verdergegaan met zijn borer Eric en samen richten ze comedycafé Toomler op. In 2006 neemt Jan Jaap van der Wal het artistiek leiderschap van Heertje over. Heertje treedt zelf ook nog steeds met enige regelmaat op in Toomler. In 2007 speelde hij in het toneelstuk Het Verschil, met onder andere Wende Snijders en Jenny Arean. In 2009 begon Raoul Heertje met een eigen talkshow bij de VPRO: Heerlijk eerlijk Heertje.

Tekstschrijver

Raoul Heertje schreef columns voor onder andere Sportweek, het NRC Handelsblad en Het Parool, Mei 2002 kwam tijdens de Week van Heertje dagelijks een nieuw boek van hem uit. In september 2011 verscheen van zijn hand het boek Mark Rutte is lesbisch. Een boek dat probeert grip te krijgen op wat Heertje ‘het circus’ noemt: de manier waarop mensen altijd bezig zijn een toneelstukje op te voeren. Het boek lijkt in veel opzichten op het tv-programma Heerlijk eerlijk Heertje. Speciaal voor acteur Cees Geel en acteur en cabaretier Eric van Sauers schreef Raoul Heertje een humoristische, ontroerende en herkenbare tekst over mannenvriendschap de voorstelling; Als je niet leeft kun je ook niet scoren. Heertje neemt u mee langs mooie voetbalanekdotes en grappige verhalen, maar vertelt vooral het verhaal van twee mannen die hun diepste geheimen en verlangens met elkaar delen. De voorstellingen waren veel theaters uitverkocht. 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.