Recensie – Daan Boom – De Eerste

Recensie - Daan Boom De Eerste

Multitalent Daan Boom laat zien wat hij in huis heeft

Vanavond zijn we weer eens in de provincie Groningen. Utrechter Daan boom komt naar Groningen voor zijn eerste voorstelling ‘De Eerste’. Daan Boom is bekende van TV. Hij maakte onder andere het programma Streetlab. Daan wil en kan heel veel zoals hij zelf aangeeft, daar zijn wij natuurlijk ook wel nieuwsgierig naar!

Lees meer over de voorstelling van Daan Boom

Spot Groningen

Deze avond dachten we eerst dat we naar de Stadsschouwburg moesten maar als snel zagen we op het kaartje dat het de locatie was van de USVA. USVA is het cultureel Studenten Centrum aan Munnekeholm in Groningen. Bij aankomst kunnen we in de knusse ‘foyer’ nog even zitten voor een drankje. Het is er gezellig druk. De voorstelling is uitverkocht.

Iets voor half 9 mogen we de zaal in en deze is snel gevuld met een enthousiast en gevarieerd publiek. Er hangt een goede sfeer en veel mensen hebben lekker hun drankje meegenomen de zaal in: laat de voorstelling maar beginnen!

We weten van Daan boom dat hij eigenlijk rapper, zanger, balletdanser, illusionist en muzikant wilde worden, we verwachten er nogal wat van 🙂 Dat Daan vooral bekend is van tv, dat weten we. Waar we vooral benieuwd naar zijn is hoe hij ons de complete show zal gaan vermaken in zijn eentje. 

Recensie – Daan Boom – De Eerste

Meer dan een gouden piano en wit doek is er niet te zien op het podium en we trappen af met een filmpje op het laatst genoemde. Er wordt snel duidelijk dat keuzes maken niet tot het talentenpakket van Daan Boom hoort want er komt werkelijk van alles voorbij in het eerste kwartier. Van schattige plaatjes tot Sinatra en van Katootje tot aan een quote van lil’kleine “what a time to be alive, bitch”.

En dat is het ook, want we kunnen tegenwoordig doen wat we willen. En zo gaat het ook met de show van Daan Boom. Alles wat hij er in wil hebben, zit er in. We konden genieten van rapper The Dean, goochelaar Magic Dennie en een dansende Daan inclusief kroketten huid. En die moves zijn goed! Wij zijn onder de indruk van zijn broer die toch maar even uit de magic doos tevoorschijn komt als zonnetje ( hiermee heeft hij zijn jeugdtrauma overleeft hopen we:) ).

Hij weet ons mee te nemen in zijn enthousiasme en de 1,5 uur vliegt voorbij.

Naast zijn ingestudeerde stukken is er regelmatig ruimte voor interactie met het publiek, Daan weet hier leuk mee om te gaan maar er is ruimte voor groei. Ook mag er lekker meegezongen worden. Het publiek deed enthousiast mee, vooral hilarisch als de uitkomst toch anders bleek dan wij dachten. De C is toch wat anders dan de ZEEEEEE en we weten nu ook hoe we goed moeten communiceren naar elkaar.

Tip van Daan: Knipoog/wenk/vingeralseenpistool move doen, scoort altijd! 

Daan sluit af met een videoclip met niemand minder dan René Froger! Daan is echt een multitalent! wij geven hem een ‘groots’ applaus en gaan richting de foyer waar Daan ook nog even gezellig komt na borrelen.

Al met al was een zeer geslaagde show, op naar de tweede!

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.