Theater Groningen stad

Groningen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Groningen, te vinden in het uiterste noorden van Nederland. Er wonen bijna 200.000 inwoners in Groningen.

De stad kent een uitbundig cultureel leven, met verschillende theaters, bekende musea zoals het Groninger Museum en verschillende poppodia zoals Vera en Simplon. Bekijk hieronder welke theaters u in de stad Groningen kunt vinden.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Delfzijl, Hoogezand, Opende, Stadskanaal, Veendam en Winschoten. Of bekijk alle theaters in Groningen.

De Oosterpoort Groningen

De Oosterpoort is waarschijnlijk het bekendste theater van de stad Groningen, dit wordt wel hét cultuurcentrum van de stad genoemd. De Oosterpoort heeft een uitgebreid en erg gevarieerd programma met jaarlijks honderden voorstellingen. Zowel voor volwassenen als voor de jeugd zijn er talloze mogelijkheden voor een leuk avondje of een leuke middag naar het theater.

Van klassieke muziek tot kindervoorstellingen tot cabaret tot opera, er is echt voor ieder wat wils in De Oosterpoort.

Martiniplaza

De Martiniplaza aan de rand van de ring van Groningen is een veelzijdig complex. Het doet onder andere dienst als theater, maar er vinden bijvoorbeeld ook sportwedstrijden en vlooienmarkten plaats. De grote theaterzaal biedt plaats aan 1.600 toeschouwers en behoort hiermee tot een van de vijf grootste theaters van Nederland.

Al vele bekende namen stonden hier op het podium, waaronder Jan Smit en Joe Bonamassa. Ook vele grote theaterproducties hebben hier al plaats gevonden. Wat dacht u bijvoorbeeld van War Horse, De Kleine Zeemeermin of Annie? Daarnaast kunt u hier ook terecht voor onder andere balletvoorstellingen en cabaretvoorstellingen.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN GRONINGEN

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=993"></script>