Recensie Isabelle Beernaert – Laat me

Recensie Isabelle Beernaert - Laat me

De wereld aan je voeten!

Het is onze eerste voorstelling van 2020 en wat voor één! We gaan naar Spant! in Bussum voor de voorstelling van Isabelle Beernaert. Na de première in november 2019 zijn de recensies lovend en daarom zijn wij vandaag naar Spant! in Bussum gereden.

Isabelle wil het publiek met haar choreografieën raken, diep in het hart, en wij zijn benieuwd of haar dit zal lukken. Gaan onze haren recht om hoog staan? Het is de tiende productie van Isabelle Beernaert.

Lukt het Isabelle om ons mee te nemen in de dans en onze harten te raken? Wij zijn benieuwd!

Lees meer over Isabelle Beernaert – Laat me

Spant! Bussum

We komen aan in het Spant! en worden door een aardige meneer bij de deur begroet. Het is al behoorlijk druk in de foyer waar we nog net een drankje kunnen doen voordat de bel gaat. Het is een grote foyer en met al het publiek is het erg gezellig. Een gemêleerd publiek gaat naar deze voorstelling. Een aantal horen we zeggen dat ze al meer hebben gezien van Isabelle en altijd erg ontroerd zijn. We hebben bij binnenkomst een mooi magazine gekregen waarin alles staat over de voorstelling en de cast.

Zodra de gong gaat weten we precies wat we moeten gaan doen 🙂 Iedereen gaat aan de wandel, je kunt via allerlei deuren de zaal in lopen. Het is een beetje gepuzzel waar we moeten zitten maar eenmaal op onze plaats zien we het podium prima. Van alle posities is het podium goed te zien merken we op. We hebben ruimte genoeg en zitten er helemaal klaar voor. Het licht gaat uit en het wordt ineens muisstil in de zaal. De voorstelling gaat beginnen!

Recensie Isabelle Beernaert – Laat me

Bij binnenkomst in de zaal zien we een aantal danser stil op het podium liggen. We zijn er ook letterlijk stil van, een aantal fluisteren nog een beetje maar verder is iedereen erg rustig. Het decor is niet groots, grote witte blokken waar tijdens de voorstelling mee wordt ‘gespeeld’ zodat je verschillende decors krijgt en er worden beelden op geprojecteerd. De dansers op de grond rollen langzaam naar de zijkant en op een groot scherm zien we Isabelle dansen, en dan ineens stapt ze uit het scherm in een prachtige gouden jurk.

Ze vervolgt de dans die we op het doek zagen. Het is gelijk een intense dans met prachtige expressies. We horen muziek van Trijntje Oosterhuis en zwoele sensuele muziek waar we de dansers prachtige op zien dansen. Na het eerste kwartier zijn we al ontroerd!

We kijken ademloos naar de dansers en naar Isabelle Beernaert. De hele voorstelling komt bij ons binnen, hun dans voel je bij ons binnenkomen in emotie en passie. Alle dansers zijn perfect op elkaar ingespeeld en wat hebben ze een talent! Wat ons op viel is dat iedereen heeft echt zijn eigen rol heeft in de voorstelling.

Er wordt gevochten op de vloer, aan de haren getrokken, gesmeten en een grapje her en der maar er is mega veel passie voelbaar in de zaal! De totaal verschillende dansers passen perfect bij elkaar. Het is de liefde en de passie, die spatten van het toneel af.

De voorstelling begint bij een baby op het doek en deze neemt ons mee in het verhaal van een jonge vrouw die er zeker mag zijn maar ook graag gehoord wil worden. Het eindigt in een bijzondere dans en ook al is het wellicht routine voor de dansers… wij voelen het! De dans de emotie en de ontlading bij de dansers na afloop voelen wij ook!

We krijgen nog als kleine toegift een paar mooie dansen te zien waarna wij de cast trakteren op een staande ovatie.

Na afloop terug in de foyer staat een drankje voor iedereen klaar. In de merchandise stand kun je nog wat herinneringen kopen van paraplu tot aan een hoodie. Ook komt Isabelle en een aantal dansers in de foyer en de terechte complimenten vliegen ze tegemoet. Het stel dat we voor de voorstelling hoorden zeggen dat ze meer voorstellingen hadden gezien, waren verbluft van deze. Deze tiende is de mooiste tot nu toe! Menig publiek heeft ademloos de voorstelling gezien. De energie spatte van het toneel af!

Het was onze eerste van Isabelle Beernaert, maar kijken nu al uit naar nog meer! Iedereen is het met elkaar eens. Deze tiende van Isabelle Beernaert is een prachtige dansvoorstelling waar ze er voor zorgt dat we onze harten laten spreken.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.