Recensie Musical Hair

Recensie Musical Hair

Vandaag zijn we @Martiniplaza in Groningen voor de Musical Hair met onder andere William Spaaij, Anouk Maas, Raffaëlla Paton en Tommy Christiaan. Hair vertelt het verhaal over liefde, vrede en seks over de jaren zestig van hippies die leven in hartje New York.

Recensie Musical Hair

Het verhaal gaat over Claude die naar New York afreist om zijn dienstplicht te vervullen maar komt terecht in de wereld van de hippies. De hippies onder leiding van Berger (William Spaaij) zijn rebels en hebben de nodige vrijheidsdrang en religie.

Recensie Musical HairSex, drugs en vloekende woorden vliegen over het podium heen. De vrije liefde, vrolijkheid en strijd tegen de oorlog drijft ieder naar elkaar toe en door het roken van wiet (echt of niet) is het sfeertje ‘relaxed’.

We horen de klassiekers als Aquarius, I got life en Let the Sunshine en worden door het ensemble meegezogen richting het toneel. Het ensemble trekt al swingend een aantal keren de zaal in en schromen niet om ook over de stoelen heen te dansen. Het typeert de gekte uit de periode van de hippies.

Sheila (Anouk Maas) is als activiste de serieuze van de hele groep en super trouw aan haar vriendje Berger die juist graag wil dat ze Claude de nacht van zijn leven geeft voordat hij naar Vietnam zal worden gezonden om te strijden in de oorlog. Claude voelt dat hij beter bij de groep hoort dan een soldaat zal zijn, maar door de druk van zijn ouders gaat hij toch richting Vietnam en overleeft hij de oorlog niet.

Vibe

Het ‘verhaal’ verloopt soepel maar of we er echt een verhaal aan kunnen vastknopen…. Naar ons idee gaat het verhaal van hot naar her, maar dat is helemaal niet erg. Het is algeheel toch goed te volgen en zorgt eigenlijk gewoon voor een heerlijke stemming en vooral veel muziek, zang en dans. De scene waarin Sheila met Berger in conflict is, gaat er niet zachtzinnig aan toe en het is constant druk en gezellig op het podium.

Overal waar je kijkt zie je dans en vrolijkheid! De band staat ook op het podium en de cast vliegt door de stellages heen. Er hangt vanaf het begin een heerlijk ‘vibe’ in de zaal en ook al was de zaal niet gevuld, het publiek genoot zichtbaar van de musical en gaf de cast zich helemaal (letterlijk en figuurlijk).

Decor leek simpel neergezet, gevalletje old meets new. De dynamische panelen aan de zijkanten zorgen voor de beleving naast de stellages van ijzer en hout.

Hoofdrolspelers

We wisten dat Raffaëlla Paton (June) goed kon zingen, voor het eerst staat ze in een musical en dat lijkt alsof ze nooit wat anders heeft gedaan, wat een stem heeft ze! Ook nieuwkomer Jeffrey Italiaander zet naast Tommie en Anouk als Claude een grote rol neer, welke hij zeer vakkundig invult. Anouk Maas speelt een serieuze type en laat na haar rol in The Beauty and the Beast zich van een hele andere kant zien. Een hele grote rol is het niet maar wel intensief en ook haar zang scene staat als een huis.

Musical HairWilliam Spaaij geeft zich helemaal (en ook bloot!) deze hoofdrol, deze lijkt hem op het lijf geschreven! Trouwens de hele cast geeft zich helemaal (letterlijk en figuurlijk waar in de pauze nog veel over werd gesproken). Tommie Christiaan zien we in deze musical als WOOF en laat ook zich van meerdere ‘andere’ kanten zien.

Met humor speelt hij de moeder van Claude en al zoenend met Berger is hij een tikkeltje homo, of toch niet? Lisanne Schut speelt ook in deze musical een grote rol. Ze speelt het sprankelende dametje Jeanie die het met iedereen doet, zodra ze zwanger wordt blijft ze kittig en van wie ze zwanger is…. niemand weet het.

De lachers heeft hij moeiteloos op zijn hand, hij heet Juneoers Mers en speelt de rol van Hud, hij zingt en acteert en met zijn uitdrukkingen is hij de komiek van de cast.

Wij hebben genoten van de prachtige voorstelling!

Stage entertainment brengt deze musical nog een aantal maanden in de theaters van Nederland.

Lees meer Recensies van onder andere;

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link