Recensie Paul de Leeuw-Zingen zolang het duurt

Recensie Paul de Leeuw-Zingen zolang het duurt

Het is Maandag 18 januari, 20.15 uur was het zover, we zijn bij de nieuwste show van Paul de Leeuw voor zijn nieuwste voorstelling Zingen zolang het duurt. We hebben kaartjes voor op de eerste rij. Eerste rij, weet je dat wel zeker? Dat was de meest gehoorde opmerking wanneer we vertelden dat we er heen gingen.

Mensen hebben toch altijd een soort verwachting van cabaretiers en op de eerste rij zitten. Voor aap gezet worden, omhoog kijken en spetters van spuug in je gezicht. Het voor aap gezet worden viel gelukkig mee, de spetters waren er wel maar laten we bij het begin beginnen…

Stadsschouwburg Groningen

De voorstelling was in Groningen in de altijd mooie Stadsschouwburg. Momenteel wordt deze gerenoveerd aan de buitenkant. Het pand was prachtig en wordt nu hersteld. Helemaal ingepakt in doeken met een groot bord boven de ingang waarop staat “Stadsschouwburg” zodat je wel weet dat je er bent.

Stadsschouwburg GroningenParkeren kan bij verschillende parkeergarages. Zo is het nooit ergens enorm druk met lange wachtrijen. Wij stonden zelf geparkeerd in de garage van UMCG Noord. Bij de kassa en garderobe kun je als bezoeker van het theater kortingskaarten krijgen. Deze geven je 20% korting op de prijs van de garage wat natuurlijk erg fijn is.

Na een klein stukje van nog geen 5 minuten lopen kwamen we aan in de Stadsschouwburg. Het was gezellig druk in de foyer. Onze jas hebben we opgehangen in de garderobe, wat overigens niet verplicht is in dit theater. Met de trap naar boven en nog even tijd voor een kopje koffie of iets anders lekkers. De deuren gingen ongeveer een kwartier voor tijd open.

Bij binnenkomst in de zaal namen we plaats op de eerste rij, toch wel spannend. Het doek was omhoog en we konden de instrumenten van de 7-koppige band van Miguel Wiels al bekijken. Op het podium stond een scherm met een telefoonnummer erop. Op dit telefoonnummer kon je alvast je verzoeknummers met reden sms-en die Paul dan tijdens de show ging behandelen.

Stipt op tijd komt de band gevolgd door Paul de Leeuw het podium op. Daar staat hij dan, vlak voor onze neus. Heel leuk om dit eens zo mee te maken.

Zingen zolang het duurtZingen zolang het duurt

Wanneer gaat Paul de Leeuw weer eens fijn en lekker lang zingen met een top orkest? In veel theaters van Nederland!

Lees meer over Zingen zolang het duurt

Verzoeknummers Zingen zolang het duurt

Voor de show heeft Paul en band 56 nummers ingestudeerd indien er geen reacties worden ge-sms’t. Dit blijkt niet nodig. Wanneer Paul de telefoon erbij pakt zijn er al verschillende sms’jes binnengekomen. Eén van de eerste is van een jongeman die een liedje van de band van zijn 69-jarige vader noemt. Hilariteit alom Recensie Paul de Leeuw zingen zolang het duurtwanneer Paul dit liedje uiteraard niet kent en besluit om de vader op te bellen. Meneer reageert erg enthousiast en mag het liedje over de telefoon zingen voor het publiek. Groot applaus achteraf.

Paul de Leeuw zingt tijdens de show een groot aantal van zijn eigen liedjes en die van Robert Long. Robert Long was een grote inspiratiebron voor Paul de Leeuw en middels zijn cd De Leeuw zingt Long laat hij dit zien.

Tijdens de show brengt Paul een goede mix van liedjes, kwetsbaarheid en humor. Sieta en haar vriendin die werken in een hospice en besloten van bovenin het theater maar beneden te gaan zitten omdat er nog plek was kwamen als een rode draad door de show. Deze beslissing van de dames kon Paul uiteraard niet ongestraft voorbij laten gaan.

Gedurende de show kwamen er veel sms’jes binnen. Echter kon je van te voren ook een mailtje sturen. Dit had ook een vriendin en buurvrouw van Marloes gedaan. Marloes mocht samen met Paul op het podium het liedje Zonder jou zingen wat hij normaal zingt met Simone Kleinsma. Groot respect voor Marloes die dit toch maar deed!

Herkenbaar

Uiteraard kwamen Annie en Bob de Rooij ook nog voorbij. Vooral bij Bob de Rooij waren we bang dat we op de eerste rij een paraplu nodig zouden hebben maar dit viel gelukkig erg mee. Annie zong het mooie Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij maar dan in een persoonlijk jasje.

De combinatie van persoonlijke verhalen en de liedjes die hierbij passen geven een persoonlijke sfeer aan de avond. Een avond waarin je ontroert raakt maar ook waarbij de tranen over je wangen rollen van het lachen.

Het was een avond zoals een avond met Paul de Leeuw zou moeten zijn!

Meer over Paul de Leeuw

Paul de Leeuw kennen we niet alleen van TV of op het witte doek, Paul doet ook veel in de theaters van Nederland.

Biografie Paul de leeuwPaul de leeuw

Paul staat graag in het theater. Naast zijn drukke agenda’s voor zowel TV als programmamaker staat hij avonden in volle theaterzalen in Nederland en België.

Lees ook de Biografie van Paul de Leeuw

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link