Claudia de Breij

Claudia de Breij is geboren in Utrecht op 13 maart 1975 en is een Nederlands cabaretière, presentatrice en radio-DJ.

Opleiding Claudia de Breij

Claudia de Breij zat op de middelbare school in Culemborg. Na haar eindexamen VWO studeerde ze twee jaar Algemene letteren in Utrecht. In het najaar van 1995 nam ze kleinkunstlessen bij Malinca Verwiel in het cultureel centrum Parnassos in Utrecht. Ze deed hier ook mee aan lokale talentenwedstrijden, onder meer gepresenteerd door Ingmar Heytze.

Carriereverloop Claudia de Breij

Na haar opleiding werd Claudia de Breij bekend door de radio. Dit deed ze naast haar cabaretwerk. Van 2003 tot 2007 ging Claudia het programma ‘Claudia d’r op‘ presenteren. In 2004 ging Claudia het Glazen huis van 3FM Serious Request in. Lange tijd schreef claudia  ook een column in het Algemeen Dagblad. In 2007 presenteerde De Breij haar laatste radioprogramma, om de overstap te maken naar televisie. In het voorjaar van 2009 bracht ze het studioalbum Samen Wakker Worden, Ergens Heen, Lekker Eten en Weer Slapen uit. In dat zelfde jaar begint het nieuwe televisieprogramma Claudia op Vrijdag, wat ze presenteert vanuit haar eigen huis. Naast al deze werkzaamheden toert de Breij nog altijd door de Theaters in Nederland met haar cabaretprogramma’s. De Breij heeft ook meerdere boeken geschreven, haar eerste boek , ‘Krijg nou tieten!’, over de geboorte van haar zoon. vlak erna volgt een tweede boek. Ook schrijft de Breij een column in Avantgarde.

Voorstellingen

Vanaf  2009 tot end 2011 speelde Claudia haar theaterprogramma ‘Hete vrede, waarmee ze in 2010 de theaterprijs ‘de Poelifinario’ won. Naast een televisieregistratie van de beste theatervoorstelling van 2012, zijn de liedjes van Hete vrede ook op CD uitgebracht. In 2013 speelde Claudia de voorstelling ‘Alleen’. Het werd de meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Deze voorstelling speelde exclusief in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In het seizoen 2014-2015 reist Claudia de Breij met haar theaterprogramma Teerling langs de theaters en schouwburgen in Nederland. De premiere van deze voorstelling was in de Kom in Nieuwegein. Theater

  • De Wilde Frisheid
  • Claudia Zuigt
  • Hallo Lieve Mensen 
  • iClaudia
  • Hete Vrede
  • Alleen
  • Teerling

Louis Davidsring

In 2015 is ze de winnaar van de prestigieuze doorgeef ring. Namelijk de Louis Davidsring. Niemand minder dan Herman van Veen draagt deze ring na 40 jaar over aan Claudia.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.