Recensie RJT – Joseph and the amazing technicolor dreamcoat

RJT speelt ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’

RJT speelt ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’

Afgelopen weekend, 23 en 24 maart, stond het Rijswijks Jeugdtheater in de Rijswijkse Schouwburg met de voorstelling ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’, een musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De regie wordt verzorgd door Pepijn Jehee.

Recensie RJT – Joseph and the amazing technicolor dreamcoat

‘Joseph’ is een kleurrijke musical die is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef (Wessel Walravens) wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht, waarna hij in de gevangenis belandt. Hier blijkt dat hij dromen kan voorspellen. Wanneer de Farao (Cas Versteeg) door een nare droom wordt gekweld, stelt Jozef hem gerust. Als dank, kroont de Farao Jozef tot onderkoning van het land.

Een aantal jaren hierna, wanneer er een hongersnood heerst, ziet Jozef zijn broers weer terug en stelt hij hen op de proef. Het tijdloze verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving wordt aan elkaar gezongen door verschillende vertellers.

Het prachtige decor, ontworpen door Pepijn Jehee, is strak en minimalistisch, waardoor het theaterspel erg puur overkomt. Bijzonder detail is dat er geen coulissen zijn, waardoor het hele stuk lang alle spelers op het podium blijven. Hiernaast wordt er uitstekend gezongen door de enthousiaste cast, met als hoogtepunt het pauzenummer ‘Sluit alle deuren maar’, met dank aan muzikaal leider Irene Borst. De choreografieën van Wincky Hoedt lijken niet altijd even passend, maar worden wel erg energiek uitgevoerd.

Dit alles wordt ondersteund door een live orkest, dat de verschillende muziekstijlen goed weet neer te zetten, onder leiding van Carly Bakker. De musical ‘Joseph’ is niet alleen een serieus Bijbelverhaal, maar bevat ook hier en daar een komische noot, die goed wordt uitgespeeld door de verschillende castleden.

‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ is aanstaande zondag 31 maart nog één keer te zien in de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling verdient zeker nog een veel vollere zaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rijswijkseschouwburg.nl.

Michael Kuijpers – Rijswijks Jeugdtheater

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link