Recensie – Soundos – Niets te verliezen

Recensie - Soundos - Niets te verliezen

Scherp van tong, adrem en niet te houden in Winshoten.

Vanavond zijn we naar het Groningse Winschoten gereden voor de voorstelling van Soundos. We hebben ‘niets te verliezen’ maar hebben voor de zekerheid toch onze bokshandschoenen in onze tas gedaan 🙂

Cultuurhuis De Klinker Winschoten

Cultuurhuis De Klinker is zeer goed te vinden in Winschoten en we worden hartelijk ontvangen. Het is dit weekend Nationaal Theaterweekend en daar doet de Klinker ook aan mee! In het theatercafé kunnen we vooraf nog een lekker kopje koffie drinken en voor we het door hebben gaat de gong dat de voorstelling bijna gaat beginnen.

Het is niet heel duidelijk waar we heen moeten maar zien dat de meeste mensen naar boven gaan dus volgen hen. We komen aan bij een kleine zaal waar de boksballen ons al tegemoet komen. De kleine zaal is comfortabel en vanaf alle plaatsen is het podium goed te zien.

Recensie – Soundos – Niets te verliezen

Het is de vierde voorstelling van Soundos. Onze bokshandschoenen laten we nog even in de tas maar de drie levensgrote roze boksballen dagen ons al aardig uit. Een simpel maar sprekend decor en Soundos die ons meer dan anderhalf uur versteld doet staan van  (kei-)harde grappen en haar persoonlijke verhalen. Het publiek reageert wat gereserveerd maar Soundos dendert gewoon door.

Soundos is scherp als het gaat over racisme en seksisme en vertelt ons hoe het is als Marokkaanse Nederlander, en hoe het is om met racisme om te gaan want dat lijkt dagelijkse kost te zijn voor haar en haar familie. In iedere provincie is er wel racisme. Al gaat het om dialect of integreren, het is gesprek van de dag en zo ook deze avond. Soundos deinst er niet voor terug.

Lees meer over de voorstelling Soundos – Niets te verliezen

Soundos neemt ons ook mee in persoonlijke verhalen en zodra ze zich ergert of iets opmerkt vanuit de zaal schroomt ze niet om er op te reageren. We hebben ons de hele voorstelling goed vermaakt, zijn het niet met alles eens natuurlijk maar onze bokshandschoenen bleven (gelukkig voor haar 🙂 ) in de tas deze avond.

Soundos ontvangt van de Groningers een hartelijk applaus, ze geeft aan dat we een leuk en lief publiek zijn en zoef weg is Soundos.

Oké, ze moet natuurlijk nog terug naar Amsterdam, maar het publiek bleef een beetje staan omdat ze nog wel even een langer applaus wilden geven aan haar. De lichten gaan aan en vertwijfelend of ze nog wel of niet haar verdiende applaus komt halen gaan we dan toch allemaal naar de bar in de foyer voor een lekkere borrel en babbel na.

Soundos – Niets te verliezen, onze #tip Neem je bokshandschoenen voor de zekerheid wel mee! 🙂 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link