Recensie – South African Road Trip: Good Hope

South African Road Trip: Good Hope

Stil zitten lukt niemand! UBUNTU! 

Onze eerste South African Road Trip was al een groot avontuur, Wij konden niet wachten op deze trip ‘Good Hope’

Recensie South African Road Trip: Good Hope

We komen de theaterzaal binnengelopen en zien op het toneel 2 grote schermen met beelden uit Zuid Afrika. 2 mannen spelen op de instrumenten wat gelijk zorgt voor een gezellig sfeertje.  Zodra iedereen in de zaal zit gaan de deuren dicht en kan de voorstelling beginnen. Het valt ons op de het een heel variërend publiek is. Gezellig!

De cast komt op en brengt gelijk de Afrikaanse sound en vibe de zaal in. Bijna exact dezelfde cast als bij Road Trip vertellen ons verder over hun leven in Township. Op de schermen komen ze aan het woord en zien we hun leefomgeving. Ze vertellen ons wat sommige woorden betekenen en dat ze er graag over zingen. Ze vertellen over hun dromen, wat liefde voor hun betekent maar ook hun angst en vooral over hun familie. Familie is alles en dat moet je koesteren.

Het leven heeft veel overeenkomsten met ons ‘Nederlanders’ maar toch is dit net enerverende dan de onze.

 Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’

Wij zijn anderhalf uur ondergedompeld in de Zuid Afrikaanse belevinis. De talentvolle mannen van het Khayelitsha United Mambazo Choir, de prachtige Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten, het was oprecht en hartverwarmend!

Lees meer over de voorstelling South African Road Trip: Good Hope

Een staande ovatie volgt de bloemen worden uitgedeeld, de mannen van het Khayelitsha United Mambazo Choir dansen en zingen nog even na. Ze zijn oprecht dankbaar ook omdat ze nog even de zaal inlopen naar het publiek om te bedanken. Na afloop van de voorstelling komen we terug in de foyer waar een drankje op ons wacht. Ook is er leuke stand met zelfgemaakte spulletjes en kun je een cd kopen. De cast voegt zich ook snel toe aan het publiek, het is in de foyer nog lang gezellig!

Foto credit: Raymond van Olphen

[rwp-review id="1"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link