Recensie – Yamato, The drummers of Japan

YAMATO

Bijzondere show de Yamato drummers spatten van het toneel! 

Afgelopen weekend hebben wij de voorstelling van Yamato, the drummers of Japan bijgewoond in Theater Amsterdam.

Na het parkeren op de parkeerplaats van het theater, hier staat een meneer in kostuum de wacht te houden over de auto´s, voelen wij ons behoorlijk welkom en worden we ontvangen in glamoureus entree. We worden door een aardige vrouw hartelijk ontvangen. Aangezien wij ruim op tijd zijn hebben we alle tijd om in de mooie foyer een drankje te drinken met een prachtig uitzicht over het Ei. De foyer is prachtig, ruim opgezet en beschikt over voldoende zitplaatsen op heerlijke banken, en sta tafels.

Al snel wordt het gezellig druk in de foyer en zijn we allemaal erg benieuwd naar wat komen gaat. Er wordt veel geschreven over de Yamato drummers, deze groep wordt alom geprezen over hun show en energie die ze afgeven aan het publiek.

Lees meer over de voorstelling van de Yamato Drummers

Recensie Yamato, The drummers of Japan.

Bij binnenkomst in de zaal zien we een podium vol met trommels. Dit zijn niet zomaar trommels maar zo groot dat je er met gemak een hottub in kunt laten verdwijnen. We nemen plaats op onze plekken en wachten af wat de avond ons zal brengen.

Een paar minuten na 20.00 begint de show, de drummers komen het podium op met een aantal lampionnen. Wat direct opvalt is de energie die de mensen op het podium uitstralen. Met grote houten stokken worden de trommels beslagen, iedere trommel een ander geluid. De kleinere trommels, die gedragen worden, worden door de lucht gedraaid.

Door de dans en bewegingen wordt de show een geheel, de drummers zijn enorm goed op elkaar ingespeeld. Door middel van kreten en mimiek wordt het publiek meegenomen om actief mee te klappen. Ook zijn de drummers in staat om komische stukken in de show op te nemen, wederom door mimiek en kreten. Het is meer dan bijzonder dat alle slagen gelijk gaan, zelfs als ze met hun ruggen naar elkaar toe staan. Net op het moment dat we ons mee laten voeren begint de pauze.

Na het drinken van een drankje gaat deel twee van start. Dit deel is echt nog beter dan het eerste deel. We blijven ons verbazen over de energie die de drummers uitstralen, het uithoudingsvermogen dat ze hebben en dat er met een paar kreten en mimiek een interactieve show neergezet kan worden. Af en toe horen we een fluit in de voorstelling en wij hebben ook een bijzonder soort gitaar voorbij zien komen, er werd zelfs een paar keer gezongen in de show.

Al met al is de show van Yamato een echte aanrader om naar toe te gaan! Het is een show waar je blij van wordt. Je verbaasd je over het enthousiasme en de vrolijkheid van de show. Het is geweldig wat er door de drummer neergezet wordt.

De voorstelling reist langs een aantal theaters in de maanden april en mei! #mustsee

Bekijk ook de website van de Yamato Drummers

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link