Rietveld Theater Delft

Rietveld 49, 2611 LH Delft | 015 737 0406 | Google maps

Rietveld Theater Delft

Een klein en erg knus theater, dat is het Rietveld Theater in Delft. Het theater is midden in het oude centrum van Delft gelegen en is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw.

Het theater opende in september 2011 haar deuren. Bijzonder aan dit theater is het doe-het-zelf concept.

Bijzonder theater in Delft

Het Rietveld Theater is een doe-het-zelf theater, voor zover bekend het eerst doe-het-zelf theater van ons land. Het gebouw wordt beheerd door Stichting Theaternetwerk Delft, deze stichting heeft als doel theatermakers in de brede zin te faciliteren. Programmeurs en artiesten kunnen in dit theater hun eigen voorstellingen boeken.

Er is een speciaal handboek aanwezig waarmee artiesten en programmeurs alle informatie kunnen vinden over het doe-het-zelf programma. Het Rietveld Theater wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Gebouw Rietveld Theater Delft

Rietveld TheaterHet Rietveld Theater bestaat uit drie ruimtes die op de begane grond zijn gelegen: de theaterzaal, een foyer en een studio. De theaterzaal heeft een capaciteit van ongeveer 100 bezoekers. Omdat alles op de begane grond gelegen is, is het theater volledig toegankelijk voor rolstoelers.

De buitenruimte wordt de Stadstuin genoemd, hier kunnen de bezoekers hun fietsen veilig stallen. Buiten de voorstellingen om is het ook mogelijk om de ruimtes van het theater af te huren voor repetities of andere culturele activiteiten. Afhuren voor bedrijfs- of privéfeesten is niet mogelijk.

Vriend worden van het Rietveld Theater

Het is simpel en gratis om vriend te worden van het Rietveld Theater. Als Vriend geniet u van verschillende mooie voordelen. U krijgt als eerste aankondigingen van nieuwe voorstellingen die bij uw interesses passen, u kunt last-minute aanbiedingen per sms ontvangen als er nog kaarten over zijn en u ontvangt bij de meeste voorstellingen 10% korting. Een aanrader!

Agenda Rietveld Theater Delft

In het Rietveld Theater kunt u terecht voor allerlei bijzondere producties, veel nieuw talent en experimenten van lokale en regionale podiumkunstenaars. Er is hier echt van alles te aanschouwen.

bekijk-de-programmering

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens Rietveld Theater Delft

Rietveld 49
2611 LH Delft

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link