Schouwburg de Lawei Drachten

Laweiplein 1, 9203 KL Drachten | 0512 – 335000 | Google maps

De Lawei Drachten

De Lawei is een gastvrij huis waar podiumkunsten, (cultuur) educatie, film en beeldende kunst wordt aangeboden aan een divers publiek. Een huis waar makers en liefhebbers van deze kunsten elkaar treffen in de meest optimale omstandigheden. Een huis waar zowel passief als actief van al dat moois wordt genoten.

Voorstellingen in De Lawei

In 1960 werd De Lawei feestelijk geopend. Sindsdien draait De Lawei landelijk gezien mee in te top van de schouwburgen. Het gevarieerde aanbod en de gastvrijheid van het personeel maken van De Lawei een fijn huis om van voorstellingen te genieten. Van beginnend cabaretier tot de grote musicals, van intieme theaterconcerten tot adembenemende circusvoorstellingen, elk jaar staan er zo’n 280 theatervoorstellingen op het programma. Naast voorstellingen is er een gevarieerd filmaanbod in De Lawei.

Expositieruimte in De Lawei

De Galerij is onze expositieruimte voor hedendaagse kunst en design. Een unieke plek in de Lawei waar kunstenaars uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland, een eigen plek krijgen om hun nieuwste werk of projecten te laten zien. Daarnaast zijn er wisselende exposities in de algemene ruimtes van De Lawei. Toegang tot alle exposities is gratis. Komt dat zien!

Theaterdiner in De Lawei

Maak van de avond uit een complete avond door van tevoren aan te schuiven bij het Theaterdiner. Voor slechts € 27,50 per persoon geniet je van een uitgebreid driegangendiner. Bij elke gang kun je kiezen uit verschillende gerechten. Liever een snelle hap? Dan ben je van harte welkom in theatercafé Hopper. Of reserveer het Noflik arrangement, een pauze arrangement waarin je niks tekort komt. Vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling wordt je ontvangen met koffie of thee en wat lekkers aan je eigen tafel. Ook in de pauze en na afloop van de voorstelling staan er lekkere hapjes en een drankje voor je klaar. Je geniet van het Noflik arrangement voor slechts € 10,50 per persoon.

Foto: Jilmer Postma.

Agenda Schouwburg de Lawei

Elk jaar staan er zo’n 250 theatervoorstellingen op het programma in Schouwburg de Lawei. van cabaret, musicals tot muziekvoorstellingen.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Schouwburg de Lawei Drachten

Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Tel: 0512-335000
E-mail: [email protected]

Website Schouwburg De Lawei

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.