Speciale openingsavond A Stage of Luminosity

Speciale openingsavond A Stage of Luminosity

Speciale openingsavond A Stage of Luminosity
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Aan het begin van het kunstenfestival Musica Sacra in Maastricht staat het videokunstproject A Stage of Luminosity. 

Speciale openingsavond A Stage of Luminosity

Eenmalig muzikale performance i.s.m. Kunstenfestival Musica Sacra, Intro in situ & Muziekgieterij 
Live gespeeld door HABITANTS & Rutger Muller ‘The Worship’

Viewmaster Projects en kunstenfestival Musica Sacra organiseren samen de bijzondere openingsavond van ‘A Stage of Luminosity’ op donderdagavond 19 september. ‘A Stage of Luminosity’ is een videokunstproject bestaande uit twee langgerekte 14 meter hoge projecties gemaakt door Arno Coenen. Deze videowerken worden een maand lang getoond op het Vrijthof en zijn zonder geluid. Alleen op de openingsavond krijgen de visueel zeer krachtige beelden een nieuwe speciaal gecomponeerde soundtrack.

Live optreden HABITANTS

Intro in situ heeft de jonge talentvolle componist en sounddesigner Rutger Muller gevraagd een samenwerking op te starten met de nieuwe band HABITANTS, geselecteerd door de Muziekgieterij. De eigentijdse musici en componisten hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw muziekstuk. Muller en HABITANTS nemen de bezoekers op de openingsavond mee in soort meeslepend aanbiddingsritueel. Een uniek live optreden dat zich op vloeiende, dynamische manier beweegt tussen de kleurrijke en mystieke elementen die Arno Coenen in A Stage of Luminosity heeft gelegd. Na 19 september zal de aanbidding in stilte zijn en knallen de kleuren zonder geluid van het scherm.

The Worship

De titel van de performance is The Worship, – A live performance for A Stage of Luminosity. Het muziekstuk duurt even lang als de videowerken, (18 min) en zal twee x opgevoerd worden op de openingsavond 19 september. De performance zal niet naar het publiek gericht zijn, maar alle ogen zijn gericht op het 14 meter hoge projectiescherm. Dit is de aanbidding van het videokunstproject dat gebaseerd is op (en gemaakt is vanuit) een archief van duizenden ontwerptekeningen van Glas-in-lood ramen uit Limburg.

A Stage of Luminosity is opgenomen in het programma van Musica Sacra (19 tot en met 22 september), en gaat vooraf aan de opening van de nieuwe zaal van de Muziekgieterij (vrijdag 20 sept.)

Bron: www.musicasacramaastricht.nl

Speciale openingsavond A Stage of Luminosity
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link