Studententoneelvereniging RISK

Studententoneelvereniging RISK

Het Rotterdams Interfacultair Studenten Kabaret (RISK) is sinds 1990 dè toneelvereniging voor studenten in Rotterdam. Jaarlijks maken de studenten van RISK onder leiding van ervaren regisseurs een aantal voorstellingen die tegen het einde van het collegejaar worden opgevoerd in theater ‘t Kapelletje.

 

Daarnaast werken zij mee aan diverse festivals en projecten. Bij hun producties streven zij naar toneelstukken van hoge kwaliteit en met een eigenzinnig en experimenteel karakter, waarbij de spelers en hun krachten centraal staan.

Studentenvereniging

RISK is niet alleen een toneelvereniging, maar ook een studentenvereniging. Ze repeteren elke dinsdagavond in het Erasmus MC en sluiten daarna met z’n allen af met een drankje in café de Boudewijn. Ze hebben meerdere toneelgroepen onder leiding van verschillende regisseurs, samen met de regisseur werken ze toe naar een voorstelling die aan het eind van het collegejaar meerdere keren wordt opgevoerd.

Studententoneelvereniging RISKOmdat ze een aantal maanden de tijd hebben om te repeteren, is er de ruimte om te experimenteren, te groeien en als groep goed op elkaar ingespeeld te raken. RISK gaat bovendien verder dan een gewone toneelvereniging! Zo organiseren ze elk jaar een gala, gaan ze met z’n allen een weekendje weg om te repeteren en vieren ze eens in de tijd natuurlijk een feestje.

Lid worden van Studententoneelvereniging RISK?

Wil je ook meespelen bij RISK? Lid worden kan tijdens de jaarlijkse Open Repetities in september. Neem een kijkje op de website om je aan te melden.

Bekijk meer informatie over Studententoneelvereniging RISK.

 

[rwp-review id="0"]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link