Studio& Theater de Vioolkist

’s-Gravelandseweg 50, 1217 ET Hilversum

de vioolkist

De Vioolkist is een veelzijdige locatie in Hilversum die dienst doet als studio en theater. Het pand, dat in 1938 in opdracht van de omroep AVRO werd gebouwd, dankt zijn naam aan de unieke architectonische vorm die doet denken aan een vioolkist. Na jaren van leegstand wordt er gewerkt aan de restauratie om het gebouw terug te brengen naar zijn oude glorie.

Bijzonder gebouw

Deze beroemde ‘sound-stage” is in 1938 gebouwd als eerst TV studio van Nederland maar door de oorlog is dat er nooit van gekomen. De Vioolkist ontleend zijn naam aan de bijzondere vormgeving van het gebouw.

Faciliteiten

De Vioolkist biedt verschillende faciliteiten voor zowel publieke evenementen als zakelijke klanten. Er zijn twee hoofdzalen: de grote zaal, die geschikt is als TV-studio en middelgroot theater, en de kleine zaal, ideaal voor kleinere theatervoorstellingen, radio-, muziek-, en fotostudio’s, filmvoorstellingen, geluidsopnames en repetities. Beide zalen zijn ontworpen volgens het box-in-box principe om buitengeluid volledig af te schermen, en beschikken over eigen regieruimtes met uitzicht op de vloer.

Daarnaast biedt De Vioolkist ook aanvullende faciliteiten zoals een foyer met bar en vleugel, kleedkamers, make-up ruimtes, een productiekantoor met werkplekken, kantoorkamers, en rolstoelvriendelijke toiletten. Technische uitrusting zoals camera’s, licht, geluidsinstallaties en catering kunnen op aanvraag verzorgd worden.

De Vioolkist hanteert een “White Label Concept”, wat inhoudt dat iedereen welkom is en dat elke technische leverancier welkom is om hun diensten aan te bieden. Dit maakt het een flexibele locatie voor een breed scala aan evenementen en producties.

De grote zaal is gebouw in de vorm van een Vioolkast.

Agenda Studio& Theater de Vioolkist

De agenda van De Vioolkist omvat diverse evenementen, zoals concerten en theatervoorstellingen.

Voor praktische informatie, zoals parkeren en contactgegevens, bevindt De Vioolkist zich op korte afstand van het centrum van Hilversum en het station, met diverse betaalde parkeeropties in de nabije omgeving​​.

Voor meer informatie over evenementen, faciliteiten of het huren van een zaal kun je contact op nemen.

Contactgegevens Studio& Theater de Vioolkist

’s-Gravelandseweg 50
1217 ET Hilversum

 Bezoek de website

 

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.