Tarzan de musical

Tarzan de musical

Stage Entertainment (Joop van den Ende Theaterproducties) bracht Tarzan de musical naar het AFAS Circustheater Scheveningen. De voorstelling ging in 2007 in première en speelde tot en met mei 2009 voor alleen maar volle zalen. Tarzan is een coproductie van Walt Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

Walt Disney

Tarzan is een musical welke gebaseerd is op het verhaal van Edgar Rice Burroughs en de Walt Disney animatiefilm Tarzan. De musical is geregisseerd door Bob Crowley. De muziek en liedteksten zijn van Phil Collins. Martine Bijl was de vertaalster van de dialogen en liedteksten. Tarzan is een coproductie van Walt Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

Tarzan de musical

Voor de kust van West-Afrika woedt een hevige storm in 1888. Een jong Engels gezin leidt schipbreuk en strandt in de meedogenloze jungle. Door het noodlot komt het echtpaar om het leven en blijft hun pasgeboren kindje moederziel alleen achter in de jungle. Kala een vrouwtjesgorilla vindt de jongen en sluit het mensenkind in haar hart. Ze noemt hem Tarzan (Ron Link). Tarzan groeit te midden van gorilla’s op tot een atletische, vindingrijke jongeman.

Tarzan is constant op zoek naar zijn ware identiteit. Het avontuur bereikt zijn climax als Tarzan een onverwachte ontmoeting heeft met de beeldschone Jane (Chantal Janzen). Dit voor Tarzan vreemde maar toch bekende wezen zorgt bij hem voor gevoelens die hij nooit eerder heeft gehad. Het is onvermijdelijke, Jane moet terug naar Engeland. Tarzan komt voor een ingrijpende keus te staan: Moet hij meegaan met Jane en een leven opbouwen tussen de mensen tot wie hij genetisch behoort of zal hij blijven bij zijn gorillafamilie, waar hij gevoelsmatig thuis is.

Cast Tarzan

Naast de hoofdrolspelers Ron Link en Chantal Janzen speelden in deze musical ook;

  • Chaira Bordeslee
  • Jeroen Phaff
  • Clayton Peroti
  • Arie Rustenburg
  • Hans Ligtvoet

Tarzan de musical op Broadway

Tarzan de musical ging in 2006 op Broadway in première en speelde daar tot 2007 na ruim 486 voorstellingen. in 2007 was de officiële première van de Nederlandse productie en in 2016 speelt de voorstelling in Oberhausen.

Lees meer over de voorstelling in Duitsland. Hier kunt u ook kaartjes kopen.

Bron – Foto: Stage Entertainment