Chantal Janzen

Chantal Janzen is geboren in Tegelen op 15 februari 1979 en is een Nederlandse actrice, musicalster en presentatrice.

Chantal Janzen als presentatrice

Ook presenteert ze sinds 2005 vele televisieprogramma’s zoals De Jongens tegen de Meisjes, Divorce, Idols en Chantal blijft Slapen. Chantal is ook in Duitsland actief op TV. Chantal Janzen is getrouwd met Marco Geeratz, die uit een eerdere relatie al drie kinderen heeft. Samen kregen ze een zoon. De hele familie is te zien in een Tv-commercial van een wasverzachter merk. Ook presenteerde ze samen met Carlo Boszhard het televisieprogramma Staatsloterij Live en samen met Martijn Krabbé Idols.

Televisieoptredens

Op televisie speelde ze gastrollen in Baantjer, Intensive Care, De Band, Meiden van De Wit en Kinderen Geen Bezwaar. Chantal Janzen was ook in diverse films te zien. Ze speelde in Fighting Fish, De Dominee, Feestje, Deuce Bigalow II, Volle Maan, Alles is Liefde, Kicks, Het Geheim en de telefilm Loverboy. In december 2002 verscheen haar cd-single Achter De Sterren, de titelsong van de speelfilm Science Fiction.

Opleiding Chantal Janzen

Chantal Janzen heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze kreeg les in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, acteren, spel en zang, tapdansen en musicalrepertoire.

Carrièreverloop Chantal Janzen

Chantal Janzen is een veelzijdig artieste. Ze heeft een indrukwekkend cv met veel musicals in vele theaters in Nederland en ze maakte een aantal TV-programma’s. Op televisie is ze als presentatrice van amusementsshows te zien, maar ook als actrice in Tv-series.

Musicals met Chantal Janzen

Janzen speelde onder andere in de musicals;

 • Crazy For You
 • Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?
 • Saturday Night Fever
 • 42nd Street
 • Beauty and the Beast
 • Tarzan
 • Petticoat
 • Wicked
 • Disney Musical Sing-Along
 • Musical in Ahoy
 • Hij Gelooft in Mij

In Wicked speelde Janzen in het AFAS Circustheater naast sterren als Jim Bakkum en Ferry Doedens. Chantal speelt de rol van Rachel in Hij Gelooft in Mij een musical over André Hazes. Deze productie van Joop van den Ende draaide erg succesvol tot 2015 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Verder trad Chantal Janzen als soliste op in Musicals in Ahoy.

Onderscheidingen Chantal Janzen

Chantal Janzen kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor Aanstormend Talent voor haar hoofdrol in Saturday Night Fever en de Soetelieve Beurs voor Aanstormend Musical Talent. Ook ontving ze een Musical Award in 2005 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Crazy For You. Ze was genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2006 voor Beauty and the Beast en in 2007 voor haar rol Jane in de musical Tarzan. De laatste voorstelling van Tarzan in Nederland vond plaats op 24 mei 2009 in het Circustheater in Scheveningen. Ook speelde ze in de Disney Musical Sing-Along. In 2010 was Janzen te zien in de speciaal voor haar geschreven Nederlandse musical Petticoat. In theaterseizoen 2011/2012 speelde zij de rol van Glinda, de Goede heks van het Noorden, in de musical Wicked. Met het vertolken van deze rol is zij vroegtijdig gestopt in verband met de repetities van de musical Hij Gelooft in Mij, waarin ze Rachel Hazes speelt. 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.