Theater de Koornbeurs Franeker

Noord 2, 8801 KP Franeker | 0517 – 396363 | Google maps

Theater de Koornbeurs

U vindt Theater De Koornbeurs in het hartje van de Friese stad Franeker. De Koornbeurs is oorspronkelijk gebouwd als woonhuis waar tot het jaar 1728 een prins van Oranje woonde.

In 1856 is op de gevel na het hele gebouw herbouwd. 1997 was het jaar waarin de laatste grote verbouwing plaatsvond, waarmee De Koornbeurs officieel een theater is geworden. Het theater heeft een uitgebreid en gevarieerd programma met cabaret, dans, teksttoneel, jeugdtheater, shows, muziek- en muziektheater.

Voorstellingen in De Koornbeurs Franeker

De Koornbeurs heeft een capaciteit van zo’n 500 zitplaatsen. Wanneer de tribune wordt ingeschoven is er in de zaal plek voor 700 mensen. Daarnaast zijn er drie foyers in het gebouw aanwezig. Naast de 70 theatervoorstellingen worden er ook elk jaar nog 50 films geprogrammeerd. Jaarlijks weten zo’n 35.000 bezoekers hun weg naar dit mooie theater in Friesland te vinden!

Filmhuis De Koornbeurs

De Koornbeurs toont elke dinsdag een inspirerende arthouse film. Daarnaast worden er regelmatig recente titels toegevoegd aan het filmprogramma en worden er in de schoolvakanties jeugdfilms getoond. Voor de echte filmfans is het mogelijk om hiervoor een filmabonnement te kopen. Het filmabonnement is te verkrijgen voor het gehele theaterseizoen maar ook alleen voor de eerste of tweede helft van het seizoen.

Steun theater De Koornbeurs

Bent u ook zo’n fan van de Koornbeurs en bezoekt u er regelmatig mooie theatervoorstellingen? Dan kunt u besluiten het theater te steunen door ‘vriend’ te worden. De Koornbeurs heeft meer dan 300 vrienden die het theater steunen met een jaarlijkse bijdrage.

Als u ook Vriend wordt krijgt u geregeld een uitnodiging voor een bijzondere voorstelling. Ook krijgt u bij de dinsdagavondfilms korting. Het is ook mogelijk om met uw bedrijf lid te worden van de ondernemersclub De Rode Loper.

Zakelijke arrangementen en horeca

Wilt u er een complete avond uit van maken in De Koornbeurs? U kunt bij vrijwel alle voorstellingen het beurscafé arrangement bestellen: een gereserveerde tafel waar drankjes en lekkernijen worden geserveerd. Bij een aantal voorstelling is het mogelijk een speciaal buffet te bestellen; de garantie voor een zorgeloos avondje uit.

Op zoek naar een bijzondere locatie voor uw bedrijfsfeest, seminar, workshop, zakenbijeenkomst of vergadering? Theater de Koornbeurs verhuurt haar ruimtes en biedt velen mogelijkheden. Wij denken graag met u mee en bieden voor elk evenement een passend arrangement.

Jeugdvoorstellingen De Koornbeurs

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen en jongeren is er een grote variëteit aan voorstellingen te bekijken. Ook in de jeugdvoorstellingen komen vrijwel alle theatergenres aan bod, van muziektheater tot dans en van toneel tot beeldend theater. Er wordt bij de voorstellingen vermeld voor welke leeftijd ze geschikt zijn.

Agenda De Koornbeurs

Veel leuke voorstellingen heeft De Koornbeurs jaarlijks in de agenda staan.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Theater de Koornbeurs Franeker

Noord 2 [email protected]
8801 KP Franeker Tel: 0517-396363

Website Theater de Koornbeurs

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.