Theater Meppel

Theater Meppel. In het uiterste zuiden van de provincie Drenthe vindt u de stad Meppel. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden in Meppel, zoals de Grote of Mariakerk en het Wilhelminapark. Ook Schouwburg Ogterop is een echte aanrader voor een heerlijk avondje uit. Lees hieronder alles over het theater in Meppel.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Assen, Hoogeveen, Emmen en Roden. Of bekijk alle theaters in Drenthe.

Geschiedenis Theater Meppel

De grondlegger van het theater in Meppel is Gerhardus Bernardus Ogterop. Ogterop opende in het jaar 1868 een koffiehuis en hotel in Meppel tegenover het station. Het kwam regelmatig voor dat toneelgezelschappen die op doorreis waren hier bleven overnachten en dan direct een voorstelling gaven. In het jaar 1887 werd het koffiehuis omgebouwd tot echt theater.

Bijna een eeuw later, in het jaar 1968, werd het theater aan de gemeente Meppel verkocht. Er werd besloten om het oude gebouw af te breken en er een nieuw theater te laten bouwen. De opening van het nieuwe theater vond plaats in 1971. Schouwburg Ogterop heeft een grote zaal met plek voor 500 bezoekers. Ook is er een kleine zaal met een capaciteit van 120 bezoekers voor de kleinere en en intiemere voorstellingen. Schouwburg Ogterop is te vinden aan het Zuideinde in Meppel. Lees hier meer over Schouwburg Ogterop Meppel.

Voorstellingen in Schouwburg Ogterop Meppel

Schouwburg Ogterop stelt elk jaar weer een gevarieerd theaterprogramma samen. Elke theaterliefhebber kan hier terecht voor een heerlijk avondje uit. U kunt in de prachtige theaterzaal in Meppel genieten van verscheidene genres. Wat dacht u bijvoorbeeld van een avondje cabaret, dans of muziek? U kunt hier ook met de kids naar het theater, er staan geregeld leuke familie- en jeugdvoorstellingen op het programma. Lees hier meer over Schouwburg Ogterop Meppel.

Zakelijke verhuur van theater Meppel

Schouwburg Ogterop is ook het podium voor uw zakelijke evenement. U kunt hier iets organiseren van 5 tot wel 500 bezoekers. Er zijn verschillende zalen geschikt voor een zakelijk event. Of u nu een zaal zoekt voor een vergadering, bedrijfsfeest of bijvoorbeeld een productpresentatie, alles is mogelijk bij Ogterop. Naast het aanbieden van zalen kan de Ogterop u natuurlijk ook ondersteunen op technisch gebied en zijn er ruime cateringmogelijkheden aanwezig.

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.