Theater Hoogeveen

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Hoogeveen of bekijk ook theaters in: Assen, Emmen, Meppel en Roden. Of bekijk alle theaters in Drenthe.

Geschiedenis theater Hoogeveen

Het theater dat u in de plaats Hoogeveen kunt vinden is De Tamboer. Het gemeentebestuur van Hoogeveen besloot in het jaar 1960 om een cultureel centrum op te zetten. Uiteindelijk werd in 1967 De Tamboer geopend door toenmalig koningin Juliana. Het gebouw is ontworpen door de Amsterdamse architect Onno Greiner. De Tamboer was zijn eerste meesterwerk, in de loop der jaren heeft hij vele theaters ontworpen. Vandaag de dag geldt Onno Greiner als een van de belangrijkste Nederlandse theaterarchitecten.

Gebouw van De Tamboer Hoogeveen

In de jaren 1996 en 1997 is De Tamboer volledig herbouwd. Op 23 april van dat jaar sloeg Youp van ’t Hek de eerste paal van de nieuwbouw. Voormalig prins Willem Alexander opende op 1 september 1996 de vernieuwde Tamboer. Er is een meer dan acht meter hoge serie betonnen portalen geplaatst, hierdoor wordt een soort van open gevel gevormd. De looplijnen naar de hoofdingang worden gemarkeerd door lichtelementen die door Jan van Munster zijn ontworpen.

Voorstellingen in De Tamboer Hoogeveen

Elk jaar staan er ongeveer 150 diverse theatervoorstellingen op het podium bij De Tamboer. Vrijwel alle genres worden hier in Drenthe vertegenwoordigd, denk bijvoorbeeld aan dans en cabaret maar ook aan jeugdvoorstellingen en musicals. In de Univé Zaal is plek voor 780 bezoekers en het enorme toneel is geschikt voor grootschalige producties. De Passagezaal biedt plaats aan 465 bezoekers en is hierdoor de ideale plek voor de iets kleinere voorstellingen. Elk jaar bezoeken zo’n 100.000 bezoekers uit Hoogeveen en omgeving De Tamboer, niet alleen voor theatervoorstellingen maar ook voor concerten, festivals en andere evenementen. Lees hier meer over De Tamboer.

Evenementenlocatie De Tamboer

Naast theatervoorstellingen is De Tamboer ook te huren voor onder andere zakelijke evenementen. Er zijn hoogwaardige voorzieningen, faciliteiten en mensen waardoor vrijwel alles hier te regelen is. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsfeesten, congressen, recepties en trouwerijen.

 
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN DRENTHE

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=994"></script>