Theater Rotterdam Schouwburg

Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam | 010 411 8110 | Google maps

Rotterdamse Schouwburg

Sinds het jaar 1988 kunt u terecht bij de Theater Rotterdam Schouwburg.

U vindt dit theater in Zuid-Holland aan het Schouwburgplein, in hartje Rotterdam. In 2010 is de Rotterdamse Schouwburg compleet verbouwd.

De Kist van Quist

Het nieuwe theatergebouw is ontworpen door architect Wim Quist, in de volksmond wordt het ook wel ‘De Kist van Quist’ genoemd. Naast een theaterfunctie doet het gebouw sindsdien ook dienst als grand-café, u kunt er dus al vanaf ’s ochtends terecht voor wat te eten en drinken.

Er zijn drie theaterzalen: de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Krijn Boon Studio. De grootste zaal biedt ruimte aan 90 bezoekers, in de kleine kunnen 160 mensen terecht en de studio heeft een capaciteit van 80 toeschouwers.

Eigen producties

De Theater Rotterdam Schouwburg produceert ook zelf voorstellingen, een bijzonder gegeven in Nederland. Gelauwerde theatermakers maar ook aanstormende talenten krijgen hier de ruimte om nieuwe stukken te ontwikkelen.

Agenda Theater Rotterdam Schouwburg

Naast de eigen producties staan hier talloze andere producties op de planken. Er wordt jaarlijks een gevarieerd programma opgezet. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige dansvoorstelling van het Nederlands Danstheater?

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Theater Rotterdam Schouwburg

Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam
Telefoon: 010 – 411 81 10

Website 

Leuk om te lezen