Theater Sonnevanck Enschede

Walstraat 2, 7511 GH Enschede | Telefoon 053 4315400 | Google maps

Theater Sonnevanck Enschede

Sinds 1990 bestaat Theater Sonnevanck. De thuisbasis is Enschede en theatergezelschap Sonnevanck speelt voorstellingen in de regio Oost, in de rest van het land en zelfs over de grens. Ze maken nieuw muziektheater voor kinderen van 4 tot 18 jaar, dat inhoudelijk solide is en avontuurlijk in de vorm. Elk jaar worden er zo’n 400 voorstellingen gespeeld voor meer dan 30.000 bezoekers.

Bijzonder pand

Theater Sonnevanck heeft een bijzonder pand met een karakteristieke gevel in de Walstraat. Het gebouw deed vroeger dienst als pakhuis van textielfamilie Jannink. Er is een gelijkvloerse theaterzaal aanwezig die plaats biedt aan maximaal 100 bezoekers. De zaal wordt voornamelijk gebruikt voor eigen producties. Daarnaast is er nog een foyer voor ontvangst aanwezig, een kantoorruimte, een studio, kostuumatelier, werkplaats, decoropslag en gastenkamers.

Historie Theater Sonnevanck Enschede

Sinds 1990 heeft Theater Sonnevanck meer dan 80 nieuwe voorstellingen gemaakt waar in totaal bijna een half miljoen kinderen van hebben genoten! Het werd opgezet als initiatief van de provincie Overijssel. ‘Rosa Sonnevanck’ werd de naam van het nieuwe jeugdtheatergezelschap. De eerste voorstelling ging over de 80-jarige oorlog en was ‘De Geus’.

Onderscheidend theater

Sonnevanck onderscheidt zich binnen de jeugdtheatersector met geëngageerd en narratief muziektheater. In elke voorstelling wordt een verhaal verteld over echte personages van vlees en bloed, die botsen met anderen als ze de wijde wereld intrekken. Tekst en muziek spelen een gelijkwaardige rol in de producties. Ook de werkwijze van Theater Sonnevanck is onderscheidend. Er wordt actief gekozen voor dialoog en samenwerking met partners in het onderwijs en de rest van de theatersector.

Ontwikkeling van kinderen

Met hun actuele muziektheater wil Theater Sonnevanck bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot ruimdenkende volwassenen. Op deze manier willen ze het vernieuwende en creatieve vermogen van de open samenleving versterken. In de loop der jaren heeft het gezelschap al verschillende prijzen gewonnen met hun voorstellingen.

Agenda Theater Sonnevanck Enschede

Theater Sonnevanck biedt een verscheidenheid aan voorstellingen. Bekijk snel de complete agenda.

Contactgegevens Theater Sonnevanck Enschede

Walstraat 2
7511 GH Enschede
Telefoon 053 4315400
Mail [email protected]

 Bezoek de website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.