Titanic de Musical

titanic de musical

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt na Kincky Boots de Broadwayproductie Titanic de Musical naar Nederland!

Titanic de Musical ging in 1997 op Broadway in première en werd prachtig ontvangen en won vijf Tony Awards. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone.

Titanic de Musical

De musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren.

Ook het klassenverschil dat in het begin van de twintigste eeuw enorm speelde, komt aan bod. De rijkste passagiers, die vinden dat zij het meeste recht hebben op een sloep, de middenstanders en de arbeiders die letterlijk in de onderste laag van het schip werken en wonen.

Cast Titanic de Musical

In de Nederlandse productie Titanic de Musical spelen;

  • René van Kooten (Thomas Andrews)
  • Mariska van Kolck (Isa Straus)
  • Dennis Willekes (Henry Etches)
  • Wieneke Kolpa-Remmers (Alice Beane)
  • Marijn Brouwes (J. Bruce Ismay)
  • Richard Spijkers (Kapitein E.J. Smith)
  • Bert Simhoffer (Isidor Straus)
  • Rolf Koster (CHarles Lightoller)

Overige rollen worden vertolkt door Linda Verstraten (Kate McGowan), Marcel Visscher (Edgar Beane), David van den Tempel (Harold Bride), Julia Berendse (Caroline Neville), Jordy van Loon (Frederick Fleet), Mark Roy Luykx (William Murdoch), Melise de Winder (Maid 2), Brecht van Arnhem (Frederick Barret), Martijn van Voskuilen (Charles Clarke), Martijn Vogel (Wallace Hartley), Sjoerd Oomen (Andrew Latimer), Juliëtte van Tongeren (Kate Mullins), Victor Marinus (Joseph Bell), Pepijn van Bokhoven (Joseph Boxhall), Alexander Boone (Jim Farrel), Eva van Kalsbeek (Kate Murphy) en Sophie van Lent (Maid 1).

Speellijst Titanic de Musical

Titanic de musical gaat in première in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam en tourt daarna door heel Nederland.

De Graaf & Cornelissen Entertainment

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf zijn verheugd dat zij als theaterproducent de Broadwayproductie Titanic de Musical gaan maken voor in de theaters in Nederland!

In het theaterseizoen 2021/2022 zal deze musical in grote theaters in Nederland te zien zijn.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link