Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel

Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel

Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Acteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman zijn volgend seizoen te zien in Dangerous Liaisons.

Voor Reidinga en Rietman gaat met deze samenwerking een lang gekoesterde wens in vervulling: eindelijk staan zij samen op het toneel. De acteurs delen het toneel met Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons in de gloednieuwe productie Dangerous Liaisons naar de Franse brievenroman Les Liaisons Dangereuses.

In de bewerking van Marcel Otten en regie van Nina Spijkers (Het temmen van de feeks, Minis Plus) is het verhaal over liefde, verleiding en macht in een actuele, rauwe en geestige productie.

Dangerous Liaisons

Het verhaal van Dangerous Liaisons draait om Vicomte de Valmont (Mark Rietman) en Marquise de Merteuil (Tjitske Reidinga); twee ex-geliefden die besluiten samen een spel van verleiding en manipulatie op te zetten. Een spel dat zich ontvouwt als een ware liefdesstrijd waarin iedereen elkaar bespeelt en niemand gespaard blijft.

In de toneelbewerking van Marcel Otten, in de regie van Nina Spijkers en met speciale muziek als kloppend hart krijgt het verhaal een actuele lading en worden thema’s als machtsmisbruik en genderkwesties niet geschuwd.

De nieuwe productie is een eigentijdse, rauwe en geestige bewerking van de 18de-eeuwse brievenroman Les Liaisons Dangereuses. Een indrukwekkende roman die vele schrijvers en kunstenaars inspireerde.

Het verhaal werd meermalen verfilmd, onder andere in 1988 met Glenn Close en John Malkovich in de hoofdrollen en in 1999 als Cruel Intentions met Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe.

Producent Inge Bos: “Dangerous Liaisons met deze geweldige acteurs en regisseur is iets om heel reikhalzend naar uit te kijken. Het is een klassieker maar ook nog steeds heel actueel. Ik heb veel zin om na Minis Plus weer met de getalenteerde en originele Nina Spijkers te gaan werken. Verwacht geen ‘saaie’ toneelavond maar een zinderende voorstelling waar de vonken van af zullen spatten.”

Nieuwe productie Dangerous Liaisons is vanaf begin 2020 te zien in de theaters. De speelperiode is van 31 januari t/m 20 juni 2020
Première is vrijdag 21 februari 2020 in het DeLaMar Theater, Amsterdam

Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link