Trijntje Oosterhuis – Theatertour

Trijntje Oosterhuis - Theatertour

Trijntje Oosterhuis - Theatertour
5 -------- (2 beoordelingen)
Beoordeling

 

Trijntje Oosterhuis komt terug naar de theaters! Deze avond is een muzikale ontdekkingsreis langs de mooiste Nederlandstalige liedjes. Speciaal voor deze tour heeft Trijntje zich door bevriende artiesten, muzikanten, tekstdichters en muziekkenners laten inspireren om de mooiste Nederlandstalige liedjes te (her)ontdekken en tot een prachtig avondvullend theaterprogramma te komen.

Trijntje – Traincha

Tijdloze nummers krijgen een nieuw leven, maar ook haar eigen Nederlandstalige hits, zoals De Zee, Vlieg Met Mee, Nu Dat Jij Er Bent of het prachtige Ken Je Mij, hebben een plaats in dit programma. Zoals Trijntje zelf zegt: “Liedjes die mij lief zijn, liedjes van alle tijden, liedjes die gezongen en gehoord moeten blijven worden, liedjes die herinneren aan belangrijke momenten in mijn leven, vergeten pareltjes of juist grote hits die ik al jaren op mijn eigen wijze wil zingen”.

Nederlandstalige muziek

De zoektocht naar Nederlandstalige muziek werkte zo inspirerend dat Trijntje met de beste Nederlandse tekst- en muziekcomponisten aan de slag is gegaan om ook nieuwe nummers te schrijven. Sommige van deze nummers zullen gedurende deze tour voor het eerst voor publiek gespeeld worden. Zoals we van Trijntje gewend zijn, wordt ze op het podium bijgestaan door de beste muzikanten.

Over Trijntje Oosterhuis

“Ik doe alleen dingen waar ik me goed bij voel en die me raken”. Het is het levensmotto van Trijntje Oosterhuis, één van de meest veelzijdige en beste zangeressen van ons land. Als popzangeres brak ze in de jaren negentig door met de band Total Touch, ze maakte diepe indruk bij de opening van de Amsterdam ArenA met de hymne De Zee en toen zij haar solocarrière startte werd pas echt duidelijk hoe veelzijdig de Amsterdamse zangeres daadwerkelijk is. Ze waagde zich onder andere aan het werk van Stevie Wonder, Michael Jackson en Gershwin & Billie Holiday, ze werkte samen met Herbie Hancock, Toots Thielemans, Clayton Hamilton, Burt Bacharach en vele anderen. Een absoluut hoogtepunt zijn de multi-platina bekroonde albums met het repertoire van Burt Bacharach die op het fameuze Blue Note label werden uitgebracht. De meester zelf was zo onder de indruk van Trijntje’s muzikale kwaliteiten dat hij nieuw repertoire aandroeg en meespeelde op de opnames. Massaal herontdekte Nederland de jazzy popmuziek van Bacharach.

Leuk om te lezen, een interview in het AD over de nieuwe Theatertour.

Bron: Trijntje
Foto: Carin Verbruggen

Speellijst Trijntje Oosterhuis – Theatertour

Deze voorstelling is afgelopen! Kijk bij de andere muziekvoorstellingen voor een leuke avond uit!

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Trijntje Oosterhuis - Theatertour
5 -------- (2 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link