Uitmarkt 2022

Uitmarkt 2021 Live, de start van het culturele seizoen

Het laatste weekend van augustus op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus staat in het teken van de Uitmarkt. Maar wel met een aangepast concept en programma dat zich concentreert op het Museumplein en het Leidseplein en landelijk wordt uitgezonden.

De Uitmarkt van dit jaar heeft drie onderdelen: Uitmarkt: in Concert, Uitmarkt: de Cultuurtuin en Uitmarkt: op Locatie.

Uitmarkt: de Cultuurtuin

Nieuw op de Uitmarkt is de Cultuurtuin op het Museumplein: een bijzondere ervaring waarin de bezoekers in alle rust kunnen ronddwalen in een labyrint en informatie met betrekking tot het culturele seizoen digitaal kunnen scannen door het gebruik van hun mobiele telefoon.

In deze Cultuurtuin kan het hele landelijke culturele aanbod zich op digitale wijze presenteren aan de bezoekers. Denk aan alle musea in het land, maar ook de podia, gezelschappen en makers, en niet te vergeten de uitgevers van het Nederlandse boek. De organisatie introduceert hiermee een vernieuwde ervaring en tegelijk een duurzame digitale goody bag waarmee de enthousiaste bezoekers ook kans maken op speciale kortingen en persoonlijke aanbiedingen.

Kortom de Cultuurtuin is een innovatief podium voor alle cultuuraanbieders van Nederland. Er bevindt zich ook een aantal geheime kamers waarin de bezoekers worden verrast met een selectie uit het bijzondere aanbod van komend seizoen. Zo blijft er ook in deze editie van de Uitmarkt heel veel te ontdekken.

Uitmarkt: in Concert

Dit is het traditionele onderdeel: het grote podium op het Museumplein waar elke dag bijzondere programma’s worden gepresenteerd voor de fysieke bezoekers. Deze worden ’s avonds uitgezonden door de NPO. Gastheer Eric Corton met The New Cool Collective neemt de bezoekers en kijkers thuis mee in een spectacle coupé waarin vele bekende én nieuwe namen het podium zullen betreden.

Op zondag sluit de Uitmarkt traditioneel af met een ode aan het Nederlandse musical landschap.

Uitmarkt: op Locatie

Natuurlijk doen ook de cultuurhuizen op en rondom het Museumplein en Leidseplein mee. Dit zijn onder andere: het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Concertgebouw en Once Upon a Time Amsterdam. Op het Leidseplein openen Paradiso, de Balie en DeLaMar de deuren met een speciaal en aangepast Uitmarkt programma.

De Uitmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • amsterdam&partners
  • Gemeente Amsterdam
  • Museumkaart
  • NORMA Cultuurexplosie
  • Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, VandenEnde Foundation, VriendenLoterij, VSBfonds en in kickstart cultuurfonds participerende financiers

De programmering van het Uitmarktweekend kun je vinden op de website van Uitmarkt.  

De Uitmarkt vindt elk jaar het laatste weekend van augustus plaats in Amsterdam.

Leuk om te lezen