Vis à Vis mag op huidige locatie blijven

De Gemeenteraad heeft besloten dat het theatergezelschap Vis à Vis voorstellingen mag blijven maken en opvoeren op het Almeerderstrand. 

Vis à Vis mag op huidige locatie blijven

Na jarenlange onzekerheid heeft Vis à Vis vandaag het verlossende woord gehoord: het theatergezelschap dat in 2020 haar 30ste bestaansjaar viert mag blijven op de huidige locatie aan de Muiderzandplaats 1 te Almere. Vis à Vis zette deze beslissing kracht bij door ‘witte rook’ te verspreiden vóór het gemeentehuis, ter verbeelding van het genomen besluit.

Vis à Vis zou in de toekomst moeten verplaatsen vanwege geplande woningbouw, maar mag toch op de locatie blijven. De gemeente heeft voor de voorgenomen woningbouw in het gebied, andere maatregelen getroffen. 

Een openstaand punt is nog de inpassing in het gebied en de kosten hiervoor. De gemeente Almere heeft zich uitgesproken hier tot een goede oplossing te willen komen. Daar heeft Vis à Vis dan ook het volste vertrouwen in.

De volgende partijen stemden vóór het behoud van Vis: Leefbaar Almere, Partij voor de dieren, PvdA, SP, ChristenUnie, PVV, D66, CDA, GroenLinks, AP/OPA, VVD en Fractie Buyatui.

Voorgeschiedenis

Vis à Vis startte op 19 april een petitie omdat haar ter oren was gekomen, dat de gemeente van plan was de erfpacht na 2025 niet te verlengen. De petitie met ruim 15.000 ondertekenaars (de hoogste ooit aan een gemeente aangeboden volgens petities.nl) werd op 9 mei aangeboden aan de gemeente Almere. Vervolgens deed Vis à Vis op eigen initiatief onderzoek om de gemeente te helpen dit vraagstuk op te lossen onder andere door het nemen van geluidswerende maatregelen en het verplaatsen van de tribune. Hierop werd de besluitvorming omtrent het bestemmingsplan uitgesteld. Begin oktober deed het college van B&W een voorstel en na een drietal raadsvergaderingen werd op donderdag 7 november het besluit genomen.

Over Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 29 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht en in uitzonderlijke gevallen ook binnen. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Op de eigen vaste locatie naast het Almeerderstrand ontvangt Vis à Vis jaarlijks circa 40.000 bezoekers.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link