Zing mee met Fuck jou ik ben een feminist

Theatermaakster Stephanie Louwrier roept heel Nederland op om op te staan en mee te doen. Louwrier lanceerde deze week in Jinek haar nummer Fuck jou ik ben een feminist samen met Susan Visser, Carolien Borgers, Splinter Chabot en André Dongelmans. Het feminisme heeft in Nederland nog altijd te stellen met vooroordelen en hardnekkige mythes. Louwrier wil hier samen met DE VERLEIDERS FEMALE een eind aan maken. 

Zing mee met Fuck jou ik ben een feminist

Om de boodschap te ondersteunen brengt Louwrier samen metSusan Visser, Jelka van Houten, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame, de vrouwelijke verleiders en met hulp van WOMEN INC. een videoclip uit van het nummer Fuck jou ik ben een feminist. Iedere avond wordt de voorstelling DE VERLEIDERS FEMALE afgesloten met dit nummer. Het publiek staat op de banken scandeert luidkeels mee!

Louwrier: “Ik heb dit nummer in een kleine studio opgenomen, geen idee dat het nu al zo’n groot effect zou hebben. Ik geloof dat verandering hier begint. Met een woord, een gebaar. Spreek jezelf uit.”

Over Stephanie Louwrier

Stephanie Louwrier viel meteen na haar afstuderen aan de Toneelacademie in Maastricht op met haar eigenzinnige afstudeervoorstelling Pauvre Lola. Sindsdien staat ze al jaren op theaterfestival De Parade en tourt ze langs de theaters in Nederland. Zo was ze te zien in de feministische onewomanshow Who run the world in samenwerking met Daria Bukvić en in haar bejubelde solovoorstelling Revolutie van de mislukking. Louwrier treedt ook op met haar Nederlandse hiphop muziek.

Deze mensen zijn al opgestaan als feminist:

Susan Visser, Jelka van Houten, Dunya Khayame, Gusta Geleijnse, Eva Marie de Waal, Tom de Ket, Claudia de Breij, Henry van Loon, Rundfunk, Jacob Derwig, Georgina Verbaan, Walid Benmbarek, Soundos El Ahmadi, Gijs Naber, Hadewych Minis, Eddie B. Wahr, Milou Deelen, Kevin Hassing, Marcel Hensema, Christine de Boer, Sophie van Winden, Jeske van der Staak, André Dongelmans, Miene en Rosa van der Eerden, Pepijn Schoneveld, Anne-Marie Jung, Wart Kamps, Valery Mak, Stefano Keizers, Damn Honey, Tibor Lukacs, Mouna Laroussi, Janne Schra, Yvonne van den Eerenbeemt, Peter van Rooijen, Eva Crutzen, Hoax Lebeau, Thekla Reuten, Rein Hofman, Soumaya Ahouaoui, Job Reuten, Carolien Borgers, Edson da Graca, Frank Lammers, Yentl Schieman, Niek Roozen, Splinter Chabot, Charlie Dagelet, Jörgen Raymann, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Elfie Tromp, Nasrdin Dchar, Rop Verheijen en Maartje Wortel.

Iedereen die voor gelijke rechten tussen vrouwen en mannen is, is een feminist! 

DE VERLEIDERS FEMALE is nog t/m 5 maart te zien in de theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link