Albert Verlinde Entertainment

Albert Verlinde Entertainment

Albert Verlinde Entertainment was de grootste theaterproducent van reizende producties in Nederland en België. Het bedrijf stond sinds 1999 garant voor de ontwikkeling, productie en exploitatie van kwalitatief live entertainment voor een breed publiek.

Samenwerking met Stage Entertainment

In 2014 werd bekend gemaakt dat Stage Entertainement alle aandelen van Albert Verlinde Entertainment zou kopen. Op 1 maart 2015 ging Albert Verlinde Entertainment op in Stage Entertainment.

Albert Verlinde Entertainment, gevestigd in ‘De Gruyterfabriek’ in ’s-Hertogenbosch, werd opgericht door theaterproducent en televisiepersoonlijkheid Albert Verlinde.

Grote producties

Internationale titels als The Sound of Music, Shrek, Grease, Annie, Flashdance, Hairspray, Legally Blonde en Dreamgirls zijn de afgelopen jaren met respect voor het origineel succesvol doorontwikkeld voor de Nederlandse markt. Daarnaast investeerde Albert Verlinde Entertainment in de ontwikkeling van eigen titels, met het cultureel erfgoed hoog in het vaandel. Succesvolle producties waren Doe Maar!, Toon, Ramses, Sonneveld en de met lovende recensies overladen voorstelling De Kleine Blonde Dood.

Tot slot produceerde Albert Verlinde Entertainment toneelstukken, theaterconcerten en werd het Koninkrijksconcert 2013 georganiseerd, welke, in het bijzijn van de bijna voltallige Koninklijke Familie, door 2 miljoen kijkers live op nationale televisie werd gevolgd.

Albert Verlinde Entertainment bracht ieder theaterseizoen verschillende producties naar de theaters in Nederland, zoals.

Bron: Theaterhits