Begin het nieuwe jaar in het theater

De oliebollen achter de kiezen en bijgekomen van een knallend uiteinde van 2019? Dan is het nu tijd om je te richten op het aankomende jaar. En wat is er leuker dan je theaterjaar te starten in het theater?

Meteen in januari staat er al veel moois op de planning. Wat dacht je van de opvolger van de bijzondere januari-programmering van het Tapas Theater of de terugkeer van Pepijn Gunneweg in het theater? En niet te vergeten het Nationaal Theaterweekend in het laatste weekend van januari. Wij zetten een paar voorstellingen voor je op een rijtje die exclusief, vanaf of nog tot januari in de theaters te zien zijn.

Exclusief in januari

Mindgym on tour – Wouter de Jong

Bij gezondheid denken we vaak aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Daarom laat Wouter in zijn MINDGYM Theatercollege zien hoe je meer veerkracht kweekt, hoe je je aandachtsspier kunt trainen en hoe je beter om kunt gaan met tegenslag – en juist meer kunt genieten van de mooie dingen in het leven. 

Dankzij zijn acteer- en podiumervaring is Wouter een inspirerende spreker die je heel veel nieuwe inzichten oplevert. Met wetenschappelijk gebaseerde weetjes, bruikbare technieken en praktische oefeningen geeft hij je in deze voorstelling een proteïneshake voor je hersenen.

Mindgym on tour is exclusief te zien in januari, kijk hier voor de speellijst

Back to OzBack to Oz (8+)

Tijdens de uitzending van het weerbericht slaat alles in de tv-studio op hol en belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de Grote Oz en trotseren ze de gevaren van de Gele Bakstenen Weg. Maar komt ze ooit nog terug?

De filmklassieker The Wizard of Oz met Judy Garland als Dorothy, is één van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren. Dit keer gaat Het Filiaal Theatermakers dat doen!

Back to Oz is nog te zien tot en met 9 februari, kijk hier voor de speellijst

Theaterspektakel Deep Ocean

Na het daverende succes van de eerste trip van Vis à Vis Adventures in de winter van 2018, waarin 5000 geselecteerde bezoekers met ons afreisden naar het koude en onherbergzame ANTARCTICA, klopt er de komende winter een nieuw avontuur aan onze poort. Vis à Vis Adventures voelt de urgentie jullie te ontvoeren naar de diepzee. Een zoektocht naar de parels van de diepe oceaan.

Vanuit het goed geoutilleerde basisstation de Rode Haring wacht je een buitengewoon avontuur en zullen diverse ontdekkingstochten worden ondernomen. Het nuttigen van de vangst van de dag (vegetarisch) zal onderdeel zijn van de avond. Vis à Vis Adventures heeft ook ditmaal weer de samenwerking opgezocht. Onze medeorganisatoren zijn ditmaal: Puck van Dijk en Blauwe Uur.

Daal met ons af naar de mysterieuze dieptes van het bestaan, ervaar de pracht van de diepzee, maak een innerlijke reis naar de diepste krochten van jezelf.

Let op: Bezoekers kunnen zich op de speeldag tot uiterlijk 19.00 uur melden op de kade Almeerderstrand.

Deep Ocean is vanaf 9 januari te zien in Almere. Kijk hier voor meer informatie en de speellijst

Doet sneeuw pijn - Solo StoriesDoet sneeuw pijn
Solo Stories

Doet sneeuw pijn is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. De voorstelling vertelt het verhaal van een ondenkbaar verlies, maar ook van de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Doet sneeuw pijn is te zien van 16 januari t/m 4 juni 2020 in de Nederlandse theaters

Tapas Theater 
Januari programmering

In januari zijn o.a. Renée van Wegberg met de waanzinnige songs van Alanis Morissette, Alfred van den Heuvel met een tragikomische monoloog en Nina van Overbruggen met zelfgeschreven electro-popliedjes te zien in het TapasTheater, de unieke pick ‘n mix theaterervaring in Amsterdam.

Ken je TapasTheater nog niet? Dan wordt het tijd dat je eens langskomt aan de Andreas Bonnstraat in Amsterdam. Bij TapasTheater stel jij zelf jouw ideale avond samen. Er zijn drie voorstellingen van 20 minuten (in alle genres) drie keer op een avond te zien in kleine theaterzaaltjes in het souterrain. Je kan binnen komen en gaan wanneer je wilt en er is tijd genoeg om één of meerdere voorstellingen te bezoeken. Je kunt de voorstellingen afwisselen met een hapje en drankje in de gezellige foodbar.
Kaartjes kosten online €7,50 per stuk.

Kijk voor meer informatie over het TapasTheater op de website

Terug in het theater

Pepijn Gunneweg - The Great WonderPepijn Gunneweg – The Great Wonder

The Great Wonder is een ode aan de verwondering. Een magisch schouwspel, waarin een kleine man op zoek gaat naar het Grote Wonder. Zijn eerste solovoorstelling The Great Wonder is een 4-dimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt.
In deze magische wereld gaat Pepijn samen met zijn Troupe muzikale Freaks verder waar hij ooit is gestopt. Acts en trucs die al jaren zijn hoofd op hol brachten, maar nooit eerder het toneel hebben bereikt. Kortweg omdat ze te ruw, te bizar of gewoon te gevaarlijk waren om voor het voetlicht te brengen.

Maar na 2 jaar van training en diverse blessures zijn ze nu dan eindelijk klaar om hun opwachting te maken! Pas op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen, bizarre illusies en kleine poëtische nummers die je weer even in wonderen doen geloven.

The Great Wonder is vanaf zondag 5 januari te zien in diverse theaters in Nederland. Kijk hier voor de speellijst

Nationaal Theaterweekend 2020
24 t/m 26 januari 2020

Dit jaar is het de vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend! Tijdens deze drie dagen, bieden meer dan 80 theaters (een deel van) hun voorstellingen aan voor slechts tien euro. En weet je wat leuk is? Van tevoren weet het publiek niet welke voorstelling zij gaan bezoeken! Laat u verrassen door dans, cabaret, jeugdtheater, muziek, toneel of bijvoorbeeld musical.

Voorstellingen van alle genres doen mee met het theaterweekend. U kunt zelf aangeven waar en wanneer u wilt gaan en welk genre u wilt bezoeken. Op deze manier krijgt iedereen de kans om voor een klein prijsje kennis te maken met theater. Vele theaters combineren het Nationaal Theaterweekend met leuke gratis activiteiten, zoals een open dag met een kijkje achter de schermen, demonstraties en workshops.

Benieuwd welke theaters er mee doen in 2020? Bekijk hier de deelnemende theaters.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link