Birgit Schuurman te zien in De Laatste Dichters

Birgit Schuurman vanaf 23 februari te zien in de voorstelling over de identiteit van drie afro-Amerikaanse mannen in Amerika in de jaren 60.


Birgit Schuurman sluit zich, naast Cees Geel en Tarikh Jansen aan bij de cast van De Laatste Dichters, de nieuwe muziektheatervoorstelling van theatergroep Urban Myth (coproductie met Internationaal Theater Amsterdam).

De Laatste Dichters

De Laatste Dichters vertelt het verhaal over drie afro-Amerikaanse mannen, bekend als de Last Poets, die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek en hun relatie met elkaar en hun omgeving. Veelzijdig talent, zangeres en actrice, Birgit Schuurman vertaalt de rollen van de vrouwen in de levens van deze mannen. Het gelijknamige boek van Christine Otten is de inspiratiebron van deze voorstelling. 
De voorstelling, onder regie van Jörgen Tjon A Fong, gaat 23 februari 2020 in première in Internationaal Theater Amsterdam en is daarna te zien in de grote theaters van het land. Lees meer over de voorstelling De Laatste Dichters

Strijd voor identiteit

De Laatste Dichters is een waargebeurd verhaal over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Met hun woorden als wapen bestreden de Last Poets ten tijde van de burgerrechtenbeweging in Amerika een generaties-oud negatief zelfbeeld van veel Afro-Amerikanen. Vele generaties muzikanten en rappers waaronder David Bowie, Mick Jagger, Public Enemy, 2Pac, Common en Erykah Badu vonden hun inspiratie in de poëtische teksten op de muziek van de Last Poets. 

Urban Myth onderzoekt op het podium de nalatenschap van de Laatste Dichters. Niet alleen in Amerika, maar ook hier in Nederland. Het waargebeurde verhaal wordt aangevuld met eigen actuele verhalen, nieuwe gedichten en liedjes.

Wat bracht de strijd van deze eerste rappers teweeg? Wat betekent hun boodschap nu nog in deze tijd van identiteitspolitiek? En hoe dragen ze ook nu nog bij aan bewustwording en maatschappelijke verandering? 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link