Podcast ‘Radio Catharsis’ gelanceerd

tgECHO en de Veenfabriek hebben de podcast ‘Radio Catharsis’ gelanceerd.

In deze podcast gaat interviewer Oscar Kocken in gesprek met artistiek leider van tgECHO Lotte Dunselman, met psycholoog en auteur van o.a. Leren Lijden Martin Appelo, en met schrijver van het Zelfverwoestingsboek Marian Donner. In de podcast staat de thematiek van het vinden van loutering in lijden, de manieren waarop we lijden en hiermee kunnen omgaan, en de plek die lijden inneemt in onze huidige westerse maatschappij centraal. 

Beluister de podcast hier

Ze zijn onderdeel van het context programma van Club Catharsis van tgECHO en De Veenfabriek. De podcast is ontwikkeld door dramaturg en programmamaker Lenneke Rauh met als doel de ervaring van theater en het bezoek aan de voorstelling te verbreden. Voorafgaand of na afloop van een bezoek aan de voorstelling om meer inzicht te krijgen in de thematiek. Ook als je de voorstelling niet gezien hebt is de podcast interessant om te beluisteren.

Club Catharsis

De voorstelling Club Catharsis is een muzikale, zwart-komische voorstelling over vrouw die, wanhopig door de leegte in haar leven op zoek gaat naar erkenning in zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club, waar mensen anders dan in het echte leven, intens leed omarmen in plaats van het te verdoven. Club Catharsis is nog tot en met februari te zien in de theaters in Nederland.

Deze podcast en de Lijderstest zijn speciaal ontwikkeld voor muziektheatervoorstelling Club Catharsis van tgECHO en De Veenfabriek. 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link