In de kerstvakantie naar het theater 2019

Dit jaar stelt de kerstprogrammering weer niet teleur. De leukste voorstellingen, concerten en shows en de mooiste opera- en balletvoorstellingen staan weer klaar om jou te verwonderen tijdens de feestdagen. 

Wij zetten een paar voorstellingen voor je op een rijtje. 

MUZIEK

3JS – Acoustic Christmas

De kerstshows van de 3JS, wie kent ze niet? Met hun akoestische benadering van het kerstrepertoire van lang geleden en nu, weten ze het kerstgevoel te vangen zoals geen andere band dat kan. Al 6 jaar lang trekken ze de hele maand december door het land, aangevuld met piano, accordean en basgitaar. Kerst vieren met de 3JS is een begrip in theaterland. De Kerst kan pas écht beginnen als je déze show hebt gezien.

Te zien tot en met dinsdag 24 december in geselecteerde theaters in Nederland.

Celtic GoldCeltic Gold – An Irish Christmas

Haal je hart op bij An Irish Christmas, voor de liefhebbers van folk- en traditionele Ierse muziek en. Vertolkingen van bekende Ierse traditonals zoals o.a. Oh Danny Boy, Will ye go Lasso Go en Carrickfergus zullen worden afgewisseld met muzikale uitvoeringen op Ierse instrumenten zoals de Celtische harp, de bohran en Ierse pipes. 

De kerstnummer zorgen natuurlijk voor het echte kerstgevoel, zoals o.a. Carol of the Bells, The Wexford Carol, Silent Night en The First Noël. Zang en muziek worden afgewisseld met optredens van een 12-tal succesvolle Ierse dansers die ook deel uitmaakten van de succesvolle dansshows Lord of the Dance en Riverdance. 

Een hartverwarmende ervaring in de koude winterperiode is te zien tot en met zaterdag 29 december in geselecteerde theaters in Nederland.

CABARET

Släpstick – A Very Släpstick Christmas and a häppy 2020

Jezus, Maria, Jozef, Paul, Ringo en Charlie! De mannen van Släpstick presenteren een gevarieerde collectie van kerstachtige sketches, vol nostalgische en feestelijke muziek en door glühwein gevoede hilariteit! Heeft de Grinch Chaplin’s snor gestolen? Past Oliver Hardy door de schoorsteen?! Hoeveel trombones kan de kerstman op zijn kin laten balanceren? Wie kan er het beste jongleren met oliebollen? Een voorstelling waarbij de hele familie de mooiste tijd van het jaar beleeft!

Släpstick trok voor kort de planeet over als de Wëreldbänd. Het internationale succes heeft ze gesteund ook te opereren binnen de Nederlandse en Vlaamse landsgrenzen onder de naam Släpstick.

Beleef de mooiste tijd van het jaar met de hele familie, nog te zien tot en met zondag 5 januari 2020 in geselecteerde theaters in Nederland. 

herrie in de keukenHerrie in de keuken – Jon van Eerd e.a.

Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia’s aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid.

Maar de zon begint te schijnen als de valse eigenaresse van de aangrenzende tattoo-shop een oplossing biedt. Met haar ‘ingrediënten’ kan Harrie zijn snacks veel goedkoper aanbieden. Ondanks het feit dat Harrie een vermoeden heeft dat het geen zuivere koffie is, gaat hij met haar in zee. Als de Keuringsdienst van Waren zich meldt voor een controle, vreest Harrie dat zijn illegale praktijken aan het licht komen. Maar dan doet hij een schrikbarende ontdekking!

Met zijn dolkomische en impulsieve, eigenwijze karakter zet Harrie Vermeulen de ene domme stap na de andere. Scherp en snel, flitsend en fel. Iedere keer weer zit hij tot aan de nek in de hilarische problemen die alleen maar groter en gekker worden en iedereen tureluurs maken. Een avond de boel de boel laten. Zoals Jon van Eerd het noemt: een mini-vakantie! 

De voorstelling is tijdens de feestdagen te zien in o.a. Beverwijk, Capelle Aan Den Ijssel en Oss. Bekijk hier alle speeldata.

MUSICAL EN SHOW

Anastasia, de musical

Geïnspireerd door de geliefde films, vervoert ANASTASIA ons van de schemering van het Russische rijk naar de euforie van Parijs in de jaren 1920, terwijl een dappere jonge vrouw op zoek gaat naar het mysterie van haar verleden. Gedragen door een meedogenloze Sovjetofficier, vastbesloten om haar tot zwijgen te brengen, roept Anya de hulp in van een onstuimige oplichter en een lieve ex-aristocraat. Samen beginnen ze aan een episch avontuur om haar te helpen thuis, liefde en familie te vinden.

Met zijn weelderige instellingen, oogverblindende kostuums en een stijgende score, inclusief de songfavorieten van de populaire animatiefilm ‘Journey to the Past’ en ‘Once Upon a December’, is ANASTASIA de spectaculaire nieuwe musical over ontdekken wie je bent en bepalen wie dat moet je zijn.

De musical ANASTASIA is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

The Christmas ShowThe Christmas Show – Doornroosje en de Kerstprins

The Christmas Show een must-see voor de hele familie. Dit ultieme kerstverhaal wordt gebracht door een waanzinnige sterrencast.
Volg Doornroosje op haar spannende avontuur naar de Noordpool en geniet van alle hilarische karakters die zij onderweg tegenkomt. Dit jaar behoren grote namen zoals Celinde Schoenmaker, Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Ilse Warringa, Tim Douwsma, Esmée van Kampen, Famke Louise en Ger Otte tot de sterren van de voorstelling. Een sterrencast waarvan je een hoop mag verwachten! Celinde transformeert zichzelf tot Doornroosje, Tim zien we in de rol van ijdele prins, Ilse, Famke en Esmee spelen de drie feeën. Carlo neemt de rol van de Verteller aan en Buddy Vedder is de speelgoedmaker van de Kerstman. Wij zijn nu al fan!

Wat jij kunt verwachten? Een show die leuk is voor jong en oud. Een hoop spanning, humor, zang én dans. Van kersthits tot speciaal geschreven nummers, alles komt voorbij!

Te zien op 21 en 22 december in de Ziggo Dome, Amsterdam. 

JEUGD

Kikker en het avontuur (4+)

Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker en zijn vriendjes in het theater, met deze compleet nieuwe familiemusical van Theater Terra! Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen, gaat hij moedig hulp halen. Kom je naar het theater om samen met Kikker dit grote avontuur te beleven?

De voorstelling is tijdens de feestdagen te zien in o.a. Middelburg, Zaandam, Veghel en Den Haag. Bekijk hier alle speeldata.

Buurman & Buurman gaan kamperen (4+)

De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust, er zit een nieuw dak op het huis en de schuur is grondig verbouwd. Dus ze zijn nu wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…. 

Dit is al de vijfde voorstelling van het drietal bestaande uit cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs, waarin ze de Tsjechische klussers tot leven brengen.

De voorstelling is tijdens de feestdagen te zien in o.a. Zutphen, Heerhugowaard, Goes en Breda. Bekijk hier alle speeldata.

BALLET

Sleeping Beauty

Het klassiek-romantische ballet ‘Sleeping Beauty’, gebracht door het Nationale Ballet, is een uitdaging geweest voor alle grote choreografen. Vriend en vijand zijn het erover eens: de mooiste versie is toch wel het verhalende en sprankelende ballet uit 1890 van de legendarische Marius Petipa. Voeg daaraan toe, de sterke muziek van Tsjaikovski en een meeslepende theateravond is gegarandeerd.

Prinses Aurora, bij ons bekend als Doornroosje, prikt zich op haar zestiende verjaardag aan de spoel van een spinnenwiel als gevolg van de vloek van een boze fee. Ze zal 100 jaar slapen, om gewekt te worden door de ware liefdeskus. Sleeping Beauty is een lust voor oog en oor en een must-see voor iedere balletliefhebber.

Sleeping Beauty is nog te zien op maandag 23 december in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Charkov City Opera & Ballet - De NotenkrakerCharkov City Opera & Ballet – De Notenkraker

De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara en de betoverende notenkrakerpop. Op kerstavond ontvangt zij een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning Clara en De Notenkraker beleven zij spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest. 

Het sprookjesverhaal De Notenkraker wordt uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet. Dit opera- en ballethuis produceert nieuwe producties van bekende grote opera’s en balletten. Deels in de oude Oost Europese traditie, maar ook met de ambitie hier een hedendaagse draai aan te geven. Het Charkov City Opera & Ballet is afkomstig uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. De voorstellingen zijn over de hele wereld te zien. 

Te zien tot en met zaterdag 4 januari 2020 in geselecteerde theaters in Nederland.

Jij hoeft je met kerst niet te vervelen! Zien we je in het theater? Laat het weten en tag @theatersinnederland op Instagram of Theaters in Nederland op Facebook

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link