C. Punt

Raadhuisplein 3, 2132 TZ Hoofddorp | 023 556 3707 | Google maps

Schouwburg de Meerse Hoofddorp

C. is dé plek voor kunst- & cultuurbeleving en educatie in Haarlemmermeer. Maak ’t mee!

Begin jaren ’90 verrees aan het Raadhuisplein een modern, groot theatergebouw: Schouwburg De Meerse. Het pittoreske Oude Raadhuis ging twintig jaar lang de synergie aan met dit moedergebouw. Beide schouwburgen boden alle cultuurliefhebbers gevarieerde voorstellingen.

Tegenwoordig is het gebouw meer dan alleen een Schouwburg. Bij C. komen cultuur en kunst tot leven! 

De explosieve groei van de Haarlemmermeer, met Hoofddorp als kloppend provinciehart, zette zich onvermoeibaar voort en vorig jaar werd daarom een nieuwe uitbreiding afgerond: een spiksplinternieuw cultuurgebouw, waarin Schouwburg De Meerse, de Bibliotheek en Podium Duycker zijn gehuisvest.

C. Punt

Bij C. komen kunst en cultuur tot leven!
Kunst en cultuur raken, brengen verwondering en maken het ons mogelijk de wereld op een andere manier te zien. Tegelijkertijd zorgen kunst en cultuur voor verbinding tussen diverse groepen, stimuleren zij ontmoetingen en maken zij problemen bespreekbaar. Zij houden een ons spiegel voor en bevorderen het creatieve vermogen van de samenleving.

In deze tijd van globalisering, individualisering, toenemende technologieën, groeiende ongelijkheid, polarisatie en de gevolgen van de covidpandemie winnen kunst en cultuur aan waarde en urgentie. Deze waarde overstijgt de individuele betekenis. Daar waar culturele voorzieningen zijn, is beter onderwijs, zijn betere voorwaarden voor volksgezondheid, is er minder criminaliteit en is er een actievere deelname van burgers aan de samenleving. De aanwezigheid van kunst en cultuur heeft daarom langdurig positieve effecten op de plaatselijke economie en het leefklimaat.

Agenda C. 

Het programma bij C. is jaarlijks zeer uitgebreid. Voor de Kleintjes leuke kindervoorstellingen en voor volwassenen in iedere genre een uitgebreide programmering.

Contactgegevens

Raadhuisplein 3 2132 TZ Hoofddorp
Telefoon: 023 – 556 37 00
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.