Cantine Theater Dorplein

Hoofdstraat 80, 6024 AA Budel-Dorplein | Google maps

Cantine Theater Dorplein

 

 

 

 

 

 

Klassiek theater met een grote zaal, balkon en uitstekende akoestiek.

Cantine Theater Dorplein

Het “Cantine Theater Dorplein” betreft een monumentaal theater dat in feite al bestaat vanaf 1900. Het theater was in oorsprong een ontspanningszaal, als onderdeel van “Hotel Saint Joseph” gelegen in Budel-Dorplein, wat destijds is gebouwd om arbeiders van de “Kempensche Zinkmaatschappij” te huisvesten, met alle nodige voorzieningen daarbij.

In 1954 is het oorspronkelijke ontspanningsgebouw verbouwd tot een theater/filmzaal en in die hoedanigheid bestaat het nog, zij het aangepast aan deze tijd. Het totale gebouw is uiteindelijk in 1984 door de Zinkfabriek verkocht en wordt momenteel verhuurd. Nadat het theater jarenlang leeg heeft gestaan is de stichting “Parels van Dorplein’’ in het leven geroepen om het theater te rehabiliteren waardoor deze opnieuw te gebruiken is voor optredens en voorstellingen van diverse aard.

De stichting wordt volledig gerund door een actieve groep vrijwilligers die zich volop inzetten om dit theater opnieuw tot een succes te maken. Dit klassieke theater heeft een grote zaal, eventueel met ca 200 zitplaatsen, heeft een balkon met ca 50 zitplaatsen en wordt met name geprezen om zijn uitstekende akoestiek. In zijn geheel zelfs uniek te noemen in Nederland. Bij het balkon boven bevindt zich nog een aparte foyer met toilettengroep en bar welke we nog aan het opknappen zijn zodat dat deze t.z.t. ook (apart) gebruikt kan gaan worden. De zaal heeft professionele voorzieningen op het gebied van beeld, geluid en podiumverlichting.

Helaas hebben we geen invalidentoilet, wel oprij platen om met de rolstoel in de grote zaal binnen te kunnen komen. Verder is er een grote parkeerplaats.

Agenda Cantine Theater

Bekijk de programmering van het Cantine Theater Dorplein, gerund door vrijwilligers.
bekijk-de-programmering

Contactgegevens Cantine Theater Dorplein

Hoofdstraat 80, 6024 AA Budel-Dorplein | E-mail: info@cantinetheater.nl | Website

Leuk om te lezen