Cultureel Centrum Nesterlé Nistelrode

Parkstraat 2, 5388 HS Nistelrode | 0412 – 85 90 01 | Google maps

Cultureel Centrum Nesterlé Nistelrode

Cultureel Centrum Nesterlé is gevestigd in de oude RK Jongensschool in Nistelrode. Toen deze school ongeveer 40 jaar geleden haar deuren sloot, heeft het bestaande gebouw nog jarenlang dienst gedaan als huisvesting voor Stichting Dewan Maluku Nistelrode, de activiteiten van Stichting De Eijnderic, en de lokale bibliotheek.

Nieuw gemeenschapshuis

Vanaf de start van het project voor een nieuw gemeenschapshuis in begin 2009, zijn de toekomstige vaste gebruikers systematisch betrokken bij het ontwerp en de inrichting van “hun” nieuwe cultureel centrum. Ook werden de aanbevelingen van andere, bestaande gemeenschapshuizen meegenomen in de definitie het bestek. Daardoor ontstond het ontwerp van een eigentijds gemeenschapshuis waarin de lessen geleerd door anderen, én de wensen van de vaste gebruikers nagenoeg allemaal konden worden gerealiseerd. Nadat de gemeenteraad van Bernheze het krediet voor de renovatie en uitbreiding van Nesterlé tot cultureel centrum in december 2011 had goedgekeurd, is in februari 2012 gestart met de bouw. De oude school bleef aan de buitenkant bewaard – en werd zelfs op punten weer in de originele staat gebracht – maar werd van binnen volledig gerenoveerd. Op de voormalige speelplaats werd een foyer gebouwd. Deze toekomstige “huiskamer van Nistelrode” functioneert als ontvangstruimte en is de verbindende schakel tussen het oude deel van Nesterlé en de nieuwe podiumzaal waarin plaats is voor 250 personen. Nesterlé werd op 5 april 2013 bouwkundig opgeleverd. Na een intensieve periode van inrichting, werd de sleutel op 25 juni 2013 door de gemeente Bernheze overhandigd aan Stichting Cultureel Centrum Nesterlé waarna de activiteiten in het nieuwe cultureel centrum direct van start zijn gegaan. Op zaterdag 7 september werd Nesterlé officieel geopend en op zondag 8 september 2013 was er een “open huis” voor alle inwoners van Nistelrode.

Missie Nesterlé

Cultureel Centrum Nesterlé heeft als missie het bevorderen van sociaal culturele activiteiten in Nistelrode en biedt ruimte aan verenigingen, stichtingen en incidentele gebruikers uit Nistelrode en omgeving. Daarnaast worden met grote regelmaat evenementen en theater- en filmvoorstellingen georganiseerd.

Zalen Cultureel Centrum Nesterlé Nistelrode

Er zijn verschillende zalen te vinden in Cultureel Centrum Nesterlé. Zo kunt u er onder andere een theaterzaal, een foyer, een biljartruimte en diverse vergaderruimtes vinden.

Theaterzaal Cultureel Centrum Nesterlé Nistelrode

Een multifunctionele zaal die beschikt over een telescooptribune voor ruim 240 personen of waarin 200 personen aan tafels en stoelen kunnen zitten. Een moderne en goed uitgeruste podiumzaal waarin bezoekers kunnen plaatsnemen op een telescooptribune om van voorstellingen of presentaties op het speelvlak te genieten. Het tribunedeel en het speelvlak van de zaal kunnen door geluiddichte paneeldeuren van elkaar worden gescheiden waardoor elk deel afzonderlijk (maar niet tegelijkertijd) gebruikt kan worden.

 

Nesterlé zó dichtbij. Kom, geniet & ontmoet!

Agenda Cultureel Centrum Nesterlé Nistelrode

Nesterlé heeft een uitgebreid, gevarieerd aanbod voor iedere theaterliefhebber. Bekijk snel hun programmering!

bekijk-de-programmering

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens Cultureel Centrum Nesterlé Nistelrode

Parkstraat 2
5388 HS Nistelrode
T 0412 – 85 90 01
E info@nesterle.nl

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link