Culturele Centra Gilze en Rijen

Nassaulaan 62-64, 5121 BC Rijen | 0161 224 314 | Google maps

Culturele Centra Gilzen en Rijen

Culturele Centra Gilze en Rijen is een stichting die veel biedt op het gebied van cultureel-maatschappelijke activiteiten in Gilze en Rijen. Het is een thuisbasis voor het sociale en culturele leven in de gemeente. Naast het aanbieden van ruimtes voor aanbieders van vrijetijdsbesteding, het (ver)binden van organisaties met gelijke doelstellingen, het aanjagen van goede ontwikkelingen op het gebied van kunst, cultuur en sociale activiteiten bieden ze ook een veelzijdig film- en theaterprogramma aan.

Culturele Centra Gilze en Rijen bestaat uit twee locaties: Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen en Cultureel Centrum de Schakel in Gilze.

Cultureel Centrum de Schakel Gilze

Culturele Centra Gilzen en RijenIn Gilze vindt u De Schakel. De geschiedenis van De Schakel gaat terug tot 1920. Al in dat jaar was er behoefte aan een nieuw gebouw voor activiteiten van verschillende clubs, het jongenspatronaat en toneeluitvoeringen. Al in het opvolgende jaar, 1921, werd het gebouw opgeleverd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in 1940 het gebouw door de Duitsers in gebruik genomen. Vijf jaar later kreeg het kerkbestuur het gebouw weer terug.

In de jaren daarna wisselde het gebouw enkele keren van bestuur en werd er een nieuwe functie als bioscoop gerealiseerd. In 1972 werd het gebouw De Schakel genoemd en volgde er een verbouwing. In 2008 werd het gebouw volledig gerenoveerd en werd er een nieuw gebouw aangebouwd. In 2014 werd De Schakel gefuseerd met De Boodschap tot Stichting Culturele Centra Gilze en Rijen.

Cultureel Centrum de Boodschap Rijen

Culturele Centra Gilzen en RijenOok de historie van De Boodschap gaat vele tientallen jaren terug. In de jaren ’50 van afgelopen eeuw werd de Maria Magdalena kerk te klein voor de kerkelijke gemeente in Rijen. Daarom werd de parochie in tweeën verdeeld en kwam er een nieuwe kerk bij: de Maria Boodschap kerk. Deze kerk werd in 1963 ingewijd.

Twintig jaar later verloor het gebouw haar kerkfunctie en in 1996 werd het verbouwd tot multifunctioneel cultureel centrum. Dit verklaart ook meteen de naam ‘De Boodschap’, naar de vroegere kerk. In 2010 werd het gebouw gemoderniseerd.

Filmhuis

Zowel in Gilze als in Rijen vindt u een filmhuis. In de filmhuizen worden van september tot en met mei geregeld leuke, grappige, interessante en bijzondere films gedraaid. Er worden verschillende genres vertoond, van Hollywoodkaskraker tot filmhuisfilm. Ook staan er regelmatig op de woensdagmiddag kinderfilms op het programma.

Agenda Culturele Centra Gilze en Rijen

CCGR biedt jaarlijks een gevarieerd en breed theaterprogramma aan. Hilarische voorstellingen van dé cabaretiers van dit moment, geweldige theatershows voor kinderen en spetterende muziekoptredens door bekende artiesten, er is echt voor ieder wat wils in Gilze en Rijen!

bekijk-de-programmering

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens Culturele Centra Gilze en Rijen

De Boodschap
Nassaulaan 62-64
5121 BC Rijen
Tel. 0161-224314
Mail info@ccgr.nl

De Schakel
Kerkstraat 104
5126 GD Gilze
Tel. 0161-452009
Mail info@ccgr.nl

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link