De Balie Amsterdam

Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam | 020 553 5151 | Google maps

De Balie Amsterdam

De Balie Amsterdam
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De Balie Amsterdam. De Balie in Amsterdam is een podium voor eigentijdse kunst, debat, cultuur en het vrije woord. Dit theater is te vinden aan het Leidseplein in Amsterdam.

Geschiedenis van De Balie Amsterdam

In de jaren ’70 van afgelopen eeuw dreigde het oude gebouw van het Amsterdamse kantongerecht te worden afgebroken. Het was de bedoeling dat er een hotel met acht verdiepingen gebouwd zou worden.

Dit ging uiteindelijk niet door en de gemeente ging op zoek naar een andere bestemming voor het pand. In 1981 was Felix Rottenberg een van de oprichters van debatcentrum De Balie. Hij leidde samen met Paul Hermanides de organisatie.

In de jaren ’80 werd het pand verbouwd naar een theatercomplex. Sindsdien waren onder andere Chris Keulemans en Anil Ramdas directeur van De Balie. De Balie is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van kunstprojecten en spraakmakende debatten.

Het gebouw

In De Balie zijn drie zalen te vinden: de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Salon. In het jaar 2011 is de Grote Zaal volledig gerenoveerd en in de klassieke staat hersteld. Het is een moderne zaal met inschuifbare tribune. Hierdoor zijn er verschillende zaalopstellingen mogelijk. Het is de oude rechtszaal van het gebouw. De zaal is geschikt voor onder andere theatervoorstellingen, debatten, lezingen, concerten en seminars.

De Kleine Zaal is de filmzaal, hier vindt u een inschuifbare tribune en comfortabele stoelen. Naast het vertonen van films kunnen hier ook vergaderingen en kleinschalige lezingen georganiseerd worden. De Salon is erg geschikt voor kleinschalige programma’s, hier is een klein podium te vinden. Er zijn authentieke glas-in-loodramen waardoor de zaal een sfeervolle ambiance krijgt.

Programmering De Balie

De Balie biedt een gevarieerd aanbod op het gebied van de programmering. Er wordt altijd aandacht gevraagd van politiek, publiek en media voor de ontwikkelingen in onze samenleving.

Ook is De Balie een kweekplaats voor nieuwe ideeën en initiatieven. Op het programma staan onder andere theatervoorstellingen, filmvertoningen, brainstormsessies, festivals, debatten en tentoonstellingen. Er is een dagelijks programma.

Grand Café van De Balie

In het gebouw van De Balie is ook een grand café gevestigd. Hier kunt u terecht voor zowel ontbijt als lunch en diner. Er is een kaart met huisgemaakte gerechten voor een vriendelijke prijs. Het café is een integraal onderdeel van De Balie. Het maakt het theater een culturele, laagdrempelige ontmoetingsplek.

Zaalverhuur

De Balie heeft drie zalen, een Grote Zaal, de Salon en een Filmzaal. Deze drie zalen zijn ook te huur voor zakelijke evenementen. Denk dan aan presentaties, congressies, vergaderingen en lezingen. Het is afhankelijk van uw evenement welke ruimte het meest geschikt is. De zalen hebben alle drie een eigen karakter.

De Balie Cultuurpas

Wilt u graag voordelig toegang tot de programmering van De Balie? Dan is De Balie Cultuurpas een aanrader! Voor een eenmalige prijs krijgt u:

  • drie keer gratis entree
  • korting in het restaurant
  • korting op de entree

Een aanrader voor uzelf, maar ook heel erg leuk om cadeau te geven. De pas kunt u aan de kassa kopen.

Agenda De Balie

De Balie heeft een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Van debatten tot toneelvoorstellingen tot films.


Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens De Balie Amsterdam

Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Tel: 020 – 5535 100

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

De Balie Amsterdam
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit theater?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit theater?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link