De Eurocommissaris

De Eurocommissaris

 

De Eurocommissaris is een voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve – doch zeer populaire – eurocommissaris Charlotte Hajenius.

De Eurocommissaris

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven. We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris. Wie bang is in een bureaucratisch elite project verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen en ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding.

De Eurocommissaris is een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Concept, tekst en spel: Joan Nederlof
(eind)regie: Lineke Rijxman
Scènefoto’s: Adrie Mouthaan/ Recreatingeurope

Bron: Mugmetgoudentand

Speellijst De Eurocommissaris

Deze voorstelling is afgelopen! Kijk bij de andere toneelvoorstellingen voor een leuke avond uit!

 

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link