Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Fiddler on the Roof

Fiddler on the roof

 

De musical Fiddler on the Roof wordt in opdracht van acht theaters geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Acht theaters bundelen de krachten en zijn samen verantwoordelijk voor het succes van de productie. De voorstelling wordt gespeeld van begin november 2017 tot en met april 2018.

Thomas Acda speelt Tevye

Thomas Acda speelt de hoofdrol van Tevye en neemt je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the Roof is een voorstelling die zowel entertaint in grootsheid, als ontroert in intimiteit. Met het bekende ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere muzikale evergreens is het een musical over de betekenis van familie en onvoorwaardelijke liefde in een veranderende wereld waarin wij met onze tradities overeind proberen te blijven.

Regisseur Ruut Weissman (o.a. bekend van het met 5 keer 5 sterren bekroonde Hij Gelooft In Mij) maakt een actuele versie en plaatst deze klassieker daarmee in de tijdgeest van nu.

Cast Fiddler on the Roof

 • Thomas Acda
 • Judith Linssen
 • Doris Baaten
 • Hanna van Vliet
 • Sarah Janneh
 • Tjebbo Gerritsma
 • Tomer Pawlicki
 • Jacob de Groot
 • Yardeen Roos
 • Rutger de Bekker
 • Anne Hofman
 • Danny Houtkoper
 • Laura Schoots
 • Calvin Kromheer
 • Sven Blom
 • Judith Schrijver

Fiddler on the Roof is de must see musical van aankomend seizoen!

Fiddler on the Roof

Fiddler on the Roof is een musicalklassieker met songs als ‘If I were a rich man’, ‘Sunrise, Sunset’ en ‘Matchmaker, Matchmaker Make Me A Match’. Het verhaal gaat over de arme, joodse melkboer Tevye en zijn vijf dochters.

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd.

musical fiddler on the roofTevje besluit zijn dochter Tzeitel uit te huwelijken aan de veel oudere slager Leiser Wolf, maar geheel in strijd met de traditie blijkt ze zelf al een partner gevonden te hebben: de kleermaker Mottel. Mottel heeft, in tegenstelling tot de slager, geen geld, maar Tevje geeft uiteindelijk toch zijn zegen aan het huwelijk.

Zijn tweede dochter, Hodol, krijgt een relatie met een Joodse revolutionair die verbannen wordt naar Siberië. Hodol volgt hem, en met moeite kan Tevje de gedachte verdragen dat hij zijn dochter waarschijnlijk nooit meer zal zien. Zijn derde dochter Chava trouwt met de christen Fjedka. Dat laatste wordt Tevje te veel: hij besluit zijn dochter dood te verklaren en hij negeert ze als Chava en Fjedka hem liefdevol proberen aan te spreken.

Als alle Joden uit het dorp op bevel van de tsaar wegtrekken, ook tot verontwaardiging van Fjedka, wenst hij haar in stilte Gods zegen.

Bron: Wikipedia

Anatevka

Het is precies vijftig jaar geleden dat de musical Fiddler on the Roof (Anatevka) voor het eerst in Nederland te zien was. De voorstelling is een klassieker met songs als ‘If I were a rich man’, ‘Sunrise, Sunset’ en ‘Matchmaker, Matchmaker Make Me A Match’. Het verhaal gaat over een arme, joodse melkboer, Tevye, en zijn vijf dochters. Regisseur Ruut Weissman, bekend van o.a. Hij Gelooft In Mij en De Tweeling, gaat een nieuwe actuele versie creëren van het verhaal, waarin familiewaarden en eigen tradities bij een volk op de vlucht, centraal staan.

Fiddler on the Roof Musical

In een geheel vernieuwde versie zal Fiddler on the Roof zich presenteren. De première zal zijn in Het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna is Fiddler on the Roof in zeven andere theaters te zien.

Bron: Fidler On the Roof

 

Speellijst Fiddler on the Roof

Deze voorstelling is afgelopen.

 

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.