Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Het Nationale Theater nodigt je graag uit om voorstellingen te komen kijken. Om bij ons inspiratie op te doen, vrienden te ontmoeten en verhalen te horen die je raken. Om voor een voorstelling samen te eten. Om met ons en met elkaar in gesprek te gaan, na te praten en ideeën uit te wisselen.

We zijn het grootste reizende toneelgezelschap van Nederland

We maken voorstellingen die je kijk op de wereld vergroten voor jong en oud. Voorstellingen om je in thuis te voelen. We bewerken klassieke stukken en maken nieuwe stukken over onderwerpen van nu. We vertellen verhalen die we vinden op straat in de wijken van Den Haag of reizend door het land. Alle verschillende stemmen die we horen, brengen we op het podium van onze eigen theaters en van die in het land.

Den Haag is onze thuisstad

In onze theaters; de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3, is geen avond hetzelfde. Je ziet bij ons beginnende theatermakers en de allergrootsten van het land. We veranderen onze theaters in een radiostudio, een danszaal of een festivalterrein. Van een avond lachen tot een debat over het nieuws. We gaan in gesprek met wijkbewoners en lokale helden. En we zijn steeds op zoek naar de betekenis van het theater voor vandaag en voor de toekomst.

We willen dat je je bij ons thuis voelt

Daar gaan we ver in. We laten kinderen, jongeren en volwassenen steeds opnieuw kennismaken met theater. Voor HNT Onbeperkt onderzoeken we samen met mensen met een beperking hoe we een theaterbezoek zo prettig mogelijk maken. We veranderen de stoelen, het licht, het geluid of we regelen een gebarentolk als dat nodig is.

Worden wie je bent

We geven kinderen en jongeren het podium om zo een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken. We geven les op middelbare scholen of trainen docenten om dat zelf te doen. Of we nemen een week lang een basisschool over en maken theater met alle leerlingen.

We laten je naar de wereld kijken met nieuwe ogen. 

Leuk om te lezen