Het Posttheater 30 jaar

Het Posttheater 30 jaar!

Een boeiend verleden vol onstuimige ontwikkelingen heeft het theater gebracht tot wat het nu is: het cabaretpodium van het Oosten. Naast het mooie programma organiseert het theater het hele seizoen door leuke randprogramma’s en acties.

Het Posttheater Arnhem

Het Posttheater dankt haar naam aan het voormalige postkantoor in de Driekoningenstraat waar het theater in 1992 startte. In eerste instantie diende het als repetitieplek voor Jeugdtheaterplatform Gelderland. Door de vraag van de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk naar een try-out podium voor zijn voorstelling werd de eerste stap naar het huidige cabaretpodium gezet. Overigens speelt van de Veerdonk in november zijn allerlaatste cabaretprogramma in het Posttheater.

Veel grote namen vonden een startpodium in het Posttheater en komen nog steeds voor hun try-outs. Veelbelovende nieuwkomers maken naam en stromen door naar de grote zalen. Om binnen Arnhem op het gebied van comedy en cabaret een evenwichtigere doorstroming van zowel grotere namen als nieuw talent te bevorderen, werkt het Posttheater nauw samen met Stadstheater Arnhem. Het Posttheater programmeert een gebalanceerde verdeling van cabaretvoorstellingen over de zalen van het Stadstheater en het Posttheater.

Cabaretweekend
Van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 oktober organiseert het Posttheater in samenwerking met Stadstheater Arnhem alweer het 5e Cabaretweekend. Twee locaties, drie zalen en mooie namen als Guido Weijers, Dolf Jansen, Pieter Derks en Diederik van Vleuten.

Praktische informatie:
Kaartverkoop via www.posttheater.nl

Leuk om te lezen