Het Thalia Theater IJmuiden

Breesaapstraat 52, 1975 CB IJmuiden | 0255 514 217 | Google maps

Het Thalia Theater IJmuiden

Het Thalia Theater is een uniek theater in Oud-IJmuiden waar gezellig gefeest, gedanst en feestelijk gedineerd kan worden. In een stijlvolle art-deco ambiance beleeft u een onvergetelijke avond.

Zakelijk

Het Thalia Theater is tevens de perfecte locatie voor een zakelijk evenement of bijeenkomst vanaf 50 tot 550 personen. Of het nu gaat om een receptie, een presentatie, een bedrijfsfeest, een vergadering of een ondernemersbijeenkomst.

Afhankelijk van het aantal personen kiest u voor de kleine zaal, de grote zaal, het theatercafé of een combinatie van deze zalen.

Theatercafé

Ook als het gaat om de invulling van eten & drinken zijn er tal van mogelijkheden. Variërend van receptie-arrangementen tot complete menu’s. 
Thalia is uitgevoerd met vlakke vloeren zodat iedere gewenste opstelling mogelijk is en heeft een balkon in de theaterzaal met drie terrassen.

Grenzend aan de grote zaal is een kleine zaal voor ontvangsten of kleinere feestjes. Het intieme theatercafé op de eerste etage is uitermate geschikt om een verjaardag of borrel te houden en in iedere ruimte is een of meerdere bars aanwezig.

Historie

De naam van het Thalia Theater in IJmuiden komt van een muze uit de Griekse oudheid, de godin van het drama. In 1890 werd het theater oorspronkelijk gebouwd als oudkatholieke kerk.

Dit huis van God werd al snel te klein door de grote belangstelling en men moest een nieuwe grotere kerk bouwen. Hierdoor kwam de oude kerk leeg te staan en werd een mandenmakerij en nettenboeterij voor de IJmuidense visserijvloot. In 1910 werd dit gebouw omgebouwd tot een bioscooptheater. Tot 1969 was dit een groot succes, daarna kwam het voor 30 jaren leeg te staan.

In 1996 werd het theater in oude glorie hersteld en aangepast naar de nieuwe situatie. Een theater waar niet alleen voorstellingen plaatsvinden maar ook feesten, partijen, diners en zakelijke bijeenkomsten gehouden worden.

Agenda Het Thalia Theater

Ieder theaterseizoen heeft het Thalia Theater een zeer divers aanbod voor iedere theater liefhebber.

Contactgegevens

Breesaapstraat 52
1975 CB IJmuiden
Tel. (0255) 514217
[email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.